Güncelleme Tarihi:
Malzemeler;
125 Gr. Margarin(oda sıcaklığında)( Tarifte margarin var ancak siz tereyağı kullabilirsiniz)
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı İrmik
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
2 Çorba Kaşığı Toz Fındık
2 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Aldığı kadar un.(Kulak memesi yumuşaklığında)( + - yaklaşık 2 su bardağı)
Yeteri kadar fındık
Şerbeti İçin:
4 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su bardağı Su
1 Dilim Limon
1 Çay bardağı Gül Suyu
Hazırlanışı:
Öncelikle şerbet içi tüm malzemeleri bir tencereye alıp, kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Margarin, sıvıyağ, 2 yumurta ve yoğurdu karıştırma kabına koyup güzelce karıştıralım.Un, irmik, toz fındık, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp güzelce yoğuralım.Hamuru tezgah üstünde merdane yardımı ile yarım santim klaınlığında açın ve çay bardağı ile veya aynı büyüklükte bir kalıpla yuvarlaklar çıkaralım. 3 tane yuvarlak hamuru yarı kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirelim ve rulo olarak saralım.Rulo'yu tam ortasından keskin bir bıçakla ikiye ayırıp, kesim yerleri altta kalacak şekilde yağlı kağıt serili veya yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. her bir tatlının ortasına bir adet fındığı, hafifçe bastırarak yerleştirelim..Önceden ısıtılmış 180 derece fırında güller kızarıncaya kadar pişirelim.Tatlımız piştikten sonra fırından çıkarıp, ilk sıcağını attıktan sonra, üzerine soğumuş olan şerbetini dökelim.Vaktimiz var ise bir gece dinlendirdikten sonra servis yapalım.