Fairy'den Ramazan boyunca iftar menüsü!

Güncelleme Tarihi:

Fairyden Ramazan boyunca iftar menüsü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2011 06:00

Fairy, özlediğiniz Ramazan sofraları için en güzel iftar menülerini paylaşıyor...

Haberin Devamı

Fairy ile geleneksel Ramazan lezzetlerini yaşatmak için günün diğer lezzetlerine http://mutlumutfaklar.com/fairyturkiye adresinden ulaşabilirsiniz!

Dalyan Köfte

Malzemeler:

Yarım kilo kıyma,

2 adet orta boy soğan,

yarım su bardağı galeta unu,

1 kaşık tereyağ,

yarım demet maydanoz,

2 adet yumurta,

1 diş sarımsak,

Tuz, kimyon, karabiber ve nane.

İçi için:

5 adet yumurta,

2 adet havuç,

1 su bardağı bezelye,

2 adet orta boy patates.

Hazırlanışı:

Köfteyi yoğuracağımız kaba soğanları rendeleyim. Sarmısakları küçük küçük doğrayalım. Kıymayı, galeta ununu, maydanoz ve baharatları ilave edelim. Unu da ekleyip iyice karıştıralım. Ve mümkünse bir gece bekletelim.

Ertesi gün içine bir adet yumurta kırarak tekrar yoğuralım. Bu arada havucu (bütün olarak), bezelyeyi, patatesi (uzun uzun dilimlenmiş olarak) haşlayalım. Yumurtaların 4 tanesini haşlayalım. Geniş bir fırın tepsisinin içerisine streç film serip köfte harcını tepsiye dökelim ve tamamen tepsiyi kaplayacak şekilde elimizle bastırarak yayalım.

Haşladığımız sebzeleri ve yumurtayı dikdörtgen biçiminde yaydığımız kıymanın tam ortasına yerleştirelim. Streç filmin yardımıyla köftenin bir ucunu diğer ucuyla birleştirerek rulo haline getirelim.

Birleşme yeri alta gelecek şekilde köfteyi ters çevirelim ve streç filmi çıkaralım. Üzerine, dağılmaması için kalan yumurtanın akını sürelim. Tereyağını küçük parçalar haline köftenin üzerine serpiştirelim ve tepsiyi önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına verelim. 20 dakikada bir saldığı suyunu bir kaşık yardımıyla üzerine gezdirerek kızarana ve artık su salmayana kadar pişirelim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!