Güncelleme Tarihi:
Fairy ile geleneksel Ramazan lezzetlerini yaşatmak için günün diğer lezzetlerine http://mutlumutfaklar.com/fairyturkiye adresinden ulaşabilirsiniz!
Kuşbaşılı kuru patlıcan dolması
Malzemeler:
12 adet kuru patlıcan
200 gram kuzu kuşbaşı
1 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sumak
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım demet nane
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları yıkayalım, bir saat kadar haşlayıp suyunu süzelim. İçini hazırlamak için; pirinci, ince kıyılmış soğanları, eti, biber salçasını, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve naneyi, tuzu, karabiberi ve sumağı derin bir kaba alıp yoğuralım. Haşlamış olduğumuz patlıcanların içini karışımla dolduralım ve dik bir şekilde tencereye yerleştirelim.
Dolmaların altını kürdanla birkaç yerinden delelim ki eşit pişsin. Üzerine bir yemek kaşığı domates salçasını sıcak suda eritip gezdirelim. Tencereye 4 bardak sıcak su ekleyip, üzerine sıvı yağ gezdirelim ve bir saat kısık ateşte pişirelim.