Güncelleme Tarihi:
Fairy ile geleneksel Ramazan lezzetlerini yaşatmak için günün diğer lezzetlerine http://mutlumutfaklar.com/fairyturkiye adresinden ulaşabilirsiniz!
Gerdaniye Kebabı
Malzemeler:
1 kilo yemeklik kuzu gerdanı
2 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
10-15 adet kurutulmuş mürdüm eriği ya da herhangi bir ekşi erik)
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı margarin
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:
Erikleri yıkayıp, sıcak suda bekletelim. Bir tencereye yağı koyup, küp küp doğradığımız soğanlarla birlikte kavuralım.
İnce ince doğradığımız sivri biberleri içine katalım. Yıkayıp süzdüğümüz ve küçük parçalara ayırdığımız kuzu gerdanlarını ekleyelim. 4-5 dakika, suyunu çekene kadar kavuralım. Daha sonra salçayı ve suyu ilave edelim.
Erikleri sudan çıkarıp ilave edelim. Toz şekeri, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyerek etler istediğimiz yumuşaklığa erişinceye kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.