Fairy'den Ramazan boyunca iftar menüsü!

Güncelleme Tarihi:

Fairyden Ramazan boyunca iftar menüsü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2011 06:00

Fairy, özlediğiniz Ramazan sofraları için en güzel iftar menülerini paylaşıyor...

Haberin Devamı

Fairy ile geleneksel Ramazan lezzetlerini yaşatmak için günün diğer lezzetlerine http://facebook.com/fairyturkiye
adresinden ulaşabilirsiniz!

Zeytinyağlı Sarma

Malzemeler:

250 gr asma yaprağı

1 su bardağı pirinç

2 büyük baş soğan

1 su bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı dolusu dolma fıstığı

1 çorba kaşığı dolma üzümü

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı dolma baharı

1 tatlı kaşığı tuz

5 tatlı kaşığı şeker

Yapılışı:

Asma yapraklarını kaynayan suya atalım. Rengi dönene kadar 2 dakika bekletip, çıkaralım. Yaprakların sularının süzülmesi için kevgire koyalım.

İç malzemenin hazırlanışı:

1 su bardağı zeytinyağını tencereye boşaltalım. Fıstıkları ilave ederek, pembeleşene kadar kavuralım. Ufak ufak doğradığımız soğanları ekleyerek kavurma işlemine devam edelim. Yıkayıp süzgeçte beklettiğiniz pirinçleri tencereye ilave edelim Pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım.

Üzüm, nane, dolma baharı, tuz ve şekeri ilave edelim. Bir su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edelim. Saplarını kopardığımız yaprağı avucumuzun içine serelim. Ortasına iç malzemeyi koyup, işaret parmağı kalınlığında yaprağı saralım. Sardığımız dolmaları boş bir tencereye dizelim. Bütün yaprakları sardıktan sonra, dolmaların üzerine ufak bir tabak kapatalım. Bir su bardağı su ilave edelim. Ardından tencerenin kapağını kapatıp, önce hızlı ateş sonra kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Pirinçler piştiği zaman dolmamız hazır demektir.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!