Güncelleme Tarihi:
Fairy ile geleneksel Ramazan lezzetlerini yaşatmak için günün diğer lezzetlerine http://mutlumutfaklar.com/fairyturkiye adresinden ulaşabilirsiniz!
Bezelyeli Enginar
Malzemeler:
4 adet soyulmuş enginar
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı bezelye
1 büyük boy soğan
Bir tutam tuz
Bir çay kaşığı şeker
Birkaç sap dereotu
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Bir tencereye zeytinyağını ve küp şeklinde doğradığımız soğanları koyalım. Soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. Enginarları dörde bölerek ekleyelim. Bezelye, tuz ve şekeri (arzu edilirse), yarım limon suyu ve 1 bardak suyu ekleyip pişirelim. Suyunu çekince soğumaya bırakalım. Servis edilmeden önce üzerini dereotu ile süsleyelim.