Güncelleme Tarihi:
Fairy ile geleneksel Ramazan lezzetlerini yaşatmak için günün diğer lezzetlerine http://mutlumutfaklar.com/fairyturkiye adresinden ulaşabilirsiniz!
Krem Karamel
Malzemeler:
1 litre süt
2 çay fincanı toz şeker
7 adet yumurta
2 paket vanilya
Yapılışı:
Fırını yakıp ısısını 180 dereceye aralayalım. Bir kapta süt, yumurta, vanilya ve bir çay fincanı toz şekeri karıştırıp, iyice çırpalım ve bekletelim. Fırına girebilecek bir kabın, (tercihen cam bir kabın) içine bir çay fincanı toz şeker koyalım ve kısık ateşte karemelize edelim.
Toz şeker kahve rengini alınca altını kapatıp içindeki yanık şekerin, tencereyi sağa sola çevirerek tencere içine yayılması sağlayalım. Kabı ters çevirelim ve soğuk suyun altında tutarak içindeki şeker çatlayana kadar bekleyelim. (Çıtırtıları duyacağız.)
Ardından daha önce hazırladığımız karışımı bu kaba boşaltalım.
Cam kabı içinde 3 parmak su olan bir tepsinin içine yerleştirelim ve ısıtılmış fırına koyalım. Üzeri kızarana kadar fırında pişirelim. (Fırını açıp tencereyi salladığımızda yoğurt kıvamında titremesi gerekiyor.) Daha sonra fırından çıkarıp üzerine bir tabak kapatalım ve soğumaya bırakalım. İyice soğuduktan sonra tabağa ters çevirelim. İşte servise hazır.