Güncelleme Tarihi:
Türk Lokumu
30 Adet
Malzemeler:
45 gr jelatin
60 ml su
660 gr toz şeker (robottan geçirilmiş)
500 ml su
110 gr mısır nişastası
3 yemek kaşığı glikoz
1 yemek kaşığı gül suyu
Kırmızı gıda boyası
110 gr elenmiş pudra şekeri
Türk Lokumu hazırlanışı:
19 cm’lik derin ve kare kalıbı yağlayın. 60 ml suya toz jelatini ekleyip kısık ateşte erimeye bırakın. Şeker ve 175 ml suyu orta ateşte şeker tamamen erinceye kadar karıştırmadan kaynatın. Şurup derecesi 116 dereceye ulaştığı zaman ocaktan alın. Nişastayı ayrı bir kapta kalan su ile karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
Şeker şurubunu, glikoz ve jelatini ekleyip 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp gül suyu ve gıda boyasını ekleyip kalıba dökün. 15 dakika bekleyip üzerini yağlı kâğıt ile örtün ve 1 gece bekletin. Ertesi gün pudra şeker serpilmiş tezgâha lokumu ters çevirin ve dilimleyin. Her dilimi iyice pudra şekerine bulayın. Servis yapın.
Kaynak: Lezzet