Güncelleme Tarihi:
Ayaklarınızı on dakika kadar ılık su doldurulmuş ve bir kaşık tuz atılmış kabın içinde bekletin. Daha sonra ayaklarınızı sudan çıkartarak durulayın. Topuklar gibi ölü deri yüzünden kalınlaşmış bölgeleri ponza taşıyla ovun. Tahrişlere yol açmamak için cildin hassas olduğu yerleri ovmaktan kaçının.
Şimdi sıra etlerinizde; küçük bir tahta çubukla iyice yumuşamış olan etleri içeri doğru itin. Bu yöntemin tırnak etlerini kesmeye kıyasla hem çok daha kolay ham de daha risksiz olduğunu unutmayın. Sadece tırnakların, özellikle de başparmak tırnaklarının kenarlarında bulunan ölü derilerin ucunu kesebilirsiniz, çünkü bunlar bazen geriye itilemeyecek kadar serttir.
Bundan sonra yapılacak son iş tırnakları kesmek. Bu işlemde en fazla dikkat etmeniz gereken nokta tırnakların yanlarını çok derin kesmemek ve küt bırakmamak. İçeri doğru fazla fazla kesilerek oyulan tırnak kenarları ileride batık tırnak oluşmasına yol açabilir ki bu da son derece can sıkıcı, acı verici bir durumdur.
Şimdi tırnaklarınızı törpülemeye başlayabilirsiniz ama metal bir törpüyle değil! Son zamanlarda çıkan kalın karton törpüler bu iş için çok daha uygun, çünkü tırnakları kırmıyorlar. Törpüledikten sonra ayaklarınızı tekrar durulayın ve kurulayın.
Artık sıra işin en zevkli kısmı olan ojeyle pedikür işlemini tamamlayabilirsiniz. Yalnız bu işleme başlamadan önce parmaklarınızı bir parça pamuk yardımıyla ayırın.