Güncelleme Tarihi:
Hem serinletici hem de ferahlatıcı olarak günün her saatinde misafire ikram edilen içecekler, farklı baharatlar ve meyvelerle karıştırılarak kullanılabilir. İçeceklerin hazırlanışları kadar sunuş şekli de önemlidir. Soğuk içecekler için buz hazırlarken meyvaları da buz kalıplarında dondurabilirsiniz. Bir buz kübünün içinde donmuş bir parça limon kabuğu veya bir vişne, yahut bir parça taze nane çok güzel gözükecektir.
Karışımları hazırladıktan sonra içeceklerinizi dondurucuya koyun. Buzdolabınızın drink cool(parti) modu varsa içeceklerinizin soğuması için beklemenize gerek kalmaz. Dondurucuya koyduğunuz içecekleriniz servise hazır hale geldiğinde buzdolabınız sizi sesli uyarır. Böylece misafirlerinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz.
VESTEL BUZDOLAPLARINDA YER ALAN DRİNK COOL MODU İLE İÇECEKLERİNİZİ DONDURUCUDA UNUTMADAN KOLAY VE RAHAT BİR ŞEKİLDE SOĞUTABİLİRSİNİZ.
Konuklarınıza ikram ettiğiniz buzlu içecekler fazla gelirse artanı sakın atmayın. Bu buzlu içeceği temiz kalıplara dökerek dondurun. Çünkü yapacağınız limonata vb. gibi içecekleri bu buzlar hem süsleyecek hem de ayrı bir lezzet verecektir.
İşte sizin için seçtiğimiz pratik 6 içecek tarifi:
Çilekli Sangria
½ kilo organik çilek
1 organik elma
½ demet fesleğen
1 şişe Vinolus Chardonnay
1/3 su bardağı organik agave şurubu
1 su bardağı soda
1 su bardağı organik üzüm suyu
Çilekleri iyice yıkadıktan sonra ince ince dilimleyin. Elmayı da aynı şekilde yıkayıp kabuklarını soymadan küp küp kesin. Fesleğenleri ince ince keserek sangria'ya eklemektense, içenlerin boğazına yapışmasın diye çatalla ezerek tadının çıkmasını sağlayabilirsiniz. Meyveleri agave şurubunu ve fesleğini sangria sürahisine ekleyip, 10 dakika bekleyin. Rengin kırmızılaşmaya başladığını göreceksiniz. Sodayı ve şarabı da ekleyin, iyice karıştırıp, kepçeli derin bir kapta bol buzla servis edin.
Dr. Öz’ün Yeşil İçeceği
1 su bardağı ıspanak
3 adet kereviz sapı
½ su bardağı çekirdekleri çıkarılmış, küp küp kesilmiş salatalık
¼ su bardağı kıyılmış maydanoz
Küp küp kesilmiş 1 küçük elma
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı lime suyu
½ tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 tatlı kaşığı lime kabuğu rendesi
Tüm malzemeleri blender'a koyun ve püre haline getirin. Bardağınıza buz ekleyerek içebilirsiniz. Kalanını buzdolabında saklayabilirsiniz.
Badem Sütü
Badem tüm diğer tahıllardan daha yüksek lif kaynağı olan badem aynı zamanda omega-9 oleik yağlar, kalsiyum, fosfor ve magnezyumdan zengindir. Badem sütünün hazırlanışı tahmininizden daha kolay ve lezzetlidir.
1 su bardağı badem
4 bardak su
Bal
Tarçın, vanilya, kakule
Bademi su içinde bir gece bekletin. ve blender'da su ile karıştırıp, dilediğiniz tatlandırıcıyı (bal veya hurma) ve dilerseniz aromalı olması için de tarçın, vanilya veya kakule.
Karpuz ve Zencefilli Serinletici
Zencefil ve lime karpuza karşı tadlarını o kadar güzel dengeliyorlar ki, hiç durmadan içesim var bu serinletici içecekten.
4 bardak su
4 yemek kaşığı şeker
½ parmak uzunluğunda taze zencefil, küp küp kesilmiş
1 orta boy karpuz, çekirdekleri ayıklanmış
1 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
Küçük bir tencerede suyu, şekeri ve zencefili 5-10 dakika boyunca kaynatın.Süzdükten sonra soğumasını bekleyin. Blender'da karpuzunuzu işleyin ve süzün. Karpuz suyu, zencefil ve lime suyunu karıştırın. Sürahiye buz ve lime parçaları koyarak servis yapın.
Baharatlı Kahve (4 kişilik)
1 tatlı kaşığı tarçın
4 su bardağı hazırlanmış organik filtre kahve
Kakule
1 su bardağı krema (sütü çırparak hazırlanmış)
Portakal kabuğu rendesi
Tarçını kahveye ekleyin, her fincana iki de kakule ekleyin. Kahvenin üzerine çubuk yardımıyla sütü hızla çırparak hazırladığınız kermayı ekleyin ve üzerine portakal kabuğu rendelerini ekleyin. Dilerseniz kahveyi sıcak içebilirsiniz ya da sıcak kahveyi kakule ve tarçınla soğumaya bırakıp ardından buz ekleyip kremasını ve portakalını sonradan ekleyerek de servis edebilirsiniz.
Zencefilli Limonata
4 limonun suyu
5 yemek kaşığı bal
1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil
1 litre su
Limon kabuklarını rendeledikten sonra, limonların suyunu sıkın, bal ve zencefille robottan geçirin. Bu karışımı 10 dakika buzdolabında bekletin, daha sonra 1 litre suyla yeniden robottan geçirin ve süzün. Taze nane yapraklarıyla servis edebilirsiniz.