Ev Yapımı Sağlıklı Dondurma Tarifi

Güncelleme Tarihi:

Ev Yapımı Sağlıklı Dondurma Tarifi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2020 14:08

Un ve şekerden yapılan diğer hamurlu tatlı seçenekleriyle kıyaslandığında dondurma daha iyi bir alternatiftir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik ev yapımı sağlıklı dondurma tarifi verdi...

Haberin Devamı

Sağlıklı Dondurma Tarifi

Malzemeler:

· 1/2 büyük boy donmuş muz

· 6 adet donmuş çilek veya 1/2 çay bardağı böğürtlen

· 2 yemek kaşığı süt (tercihe göre laktozsuz veya bitkisel süt) veya 1 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:

· Donmuş meyveleri blenderden geçirin.

· Meyveler parçalanıp, birbirine yapışmaya başladığında süt veya yoğurdunuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderden geçirmeye devam edin.

· Pürüzsüz kıvam aldığında bir dondurma kabına alarak tercihinize göre 30 dakika buzlukta dinlendirdikten sonra veya hemen tüketebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!