Ev yapımı Ramazan pidesi tarifi
"Fırınların önünde uzayıp giden kuyruklara takılmaktansa, gelin bu Ramazan bir değişiklik yapın; mutfağa girin ve buram buram tereyağı kokan çıtır pidenizi kendiniz hazırlayın."
Ramazan pidesi (2 kişilik)
HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk / PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
1 kg un, 50 gr maya, 1 kahve fincanı ılık su, 100 gr tereyağı, 1.5 çorba kaşığı yoğurt, 1.5 su bardağı su, yeterince tuz, 1 çay kaşığı tozşeker, 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1.5 çorba kaşığı çörekotu.
Hazırlanışı:
Mayayı 1 fincan ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp bekletin. Tereyağını eritip ılıtın. Unu hamur yoğurma kabına alıp mayalı su, eritilmiş tereyağı, sıvıyağ, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Suyu azar azar unlu karışıma yedirip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru iki eşit parçaya bölüp top şekli verin. Üzerlerine bıçağın ucu ile hafif derin kesilmiş bir artı işareti yapıp 5 dakika dinlendirin. Hamurları un serpilmiş zemine alıp merdane ile inceltin ve yuvarlak pide şeklinde açın. Pidelerin üzerini kaşığın sapı ile baklava biçiminde çizin.
Yoğurdu çırpıp fırçayla pidelerin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün. Hamurların üzerine çörekotu serpip nemli bezle örtün ve oda ısısında 30 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.
ÖNERİ
Pidenin üzerine dilerseniz susam taneleri de serpebilirsiniz.
Kaynak: Lezzet