Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
500 gr strogonof,
10 adet mantar,
1 kuru soğan,
5 taze soğan,
1 sarı dolmalık biber,
1 yeşil dolmalık biber,
1 kırmızı dolmalık biber,
2 domates veya 1/3 konserve kutusu küp domates,
4 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 tatlı kaşığı köri (silme),
Tuz, karabiber
Avakado sos için:
1 avakado,
2 diş sarımsak,
1/2 çay kaşığı tuz,
Yarım limon
Dürüm için:
6 lavaş ekmeği
Hazırlanışı:
Storogonofları ve sebzelerin tümünü jülyen doğrayın. Büyük bir tavaya iki yemek kaşığı yağ koyup kızdırın. Etleri ilave edip sık sık karıştırarak önce suyunu salmasını, sonra çekmesini ve kızarmasını sağlayın. Etleri tavadan alıp bir tabakta bekletin. Tavaya ikinci olarak mantarları alıp karıştırarak pişirin. Onları da etlerin olduğu tabağa alın.
Tavaya kalan iki yemek kaşığı yağı dökün ve kızdırın. Domates haricindeki tüm sebzeleri ekleyip soteleyin. Sebzeler diri iken eti, mantarı, köri, tuz ve karabiberi ilave edip 3-4 dakika daha karıştırın. Küp domateslerle birlikte 2-3 dakika daha pişirin ve altını kapatıp dinlenmeye alın.
Bu arada avakadonun kabuk ve çekirdeğini burada anlattığım şekilde çıkarın. Dövdüğünüz sarımsak, tuz ve limonu ekleyin. Hem karıştırın hem de avakadoyu ezin.
Lavaş ekmeklerinin üzerine avakado sosunu ince tabaka olarak sürün. Geniş tarafına etli içten koyun. İki yanını kapatarak rulo haline getirin. Tost makinesinde hafifçe kızarana dek ısıtın.
Dürümleri, ortadan ikiye bölerek soğan halkaları ve kızarmış patates ile servis edin.