Etli barbunya

Güncelleme Tarihi:

Etli barbunya
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 10:38

Hayır diyemeceğiniz bir et yemeği daha...İşte nefis etli barbunya tarifi!

Haberin Devamı

Malzemeler

500 gr barbunya
300 gr parça kuzu eti
1 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
3 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı (4 kişilik)

Barbunyaları bir gün önceden suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ilave edip birkaç dakika soteleyin. Salçaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sarımsak, tuz, karabiber ve et suyunu ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.


etli taze fasulye için tıklayın!

Kaynak: Reis

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!