Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
5-6 su bardağı su
1 çay bardağı erişte
1 çorba kaşığı Teremyağ
1 adet küçük boy soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı nane
Tuz, pul biber
Yapılışı
Ayıklanmış mercimeği bir gece öncesinden ıslatın. Daha sonra 5- 6 su bardağı suyla birlikte yarı yarıya yumuşayana kadar pişirin. Erişteyi ekleyin ve erişteler yumuşayana kadar pişirmeye devamedin. Tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan tavaya aldığınız Teremyağnda ince kıyılmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra naneyi katın. Bu karışımı çorbaya ilave edip karıştırın vesıcak olarak servis yapın.