Enginar ezmesi

Güncelleme Tarihi:

Enginar ezmesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 12:00

Hem lezzetli , hem sağlıklı bir ezme tarifi daha...

Haberin Devamı

Malzemeler

5 adet enginar
2 diş sarımsak
3/4 çay bardağı sızma zeytinyağı
4-5 dal maydanoz
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Enginarları kararmaması için limonla ovun, buharda yumuşayınca kadar pişirin. Buharda pişirme imkanınız yoksa limonlu suda haşlayabilirsiniz.Haşlanmış enginarları, sarımsak, maydanoz, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi mutfak robotunda püre haline getirin.Ekmek dilimlerini kızartıp, ezmenizi kızartılmış ekmekle servis edebilirsiniz.

 

Avokado ezmesi tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!