Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
500 gr tel kadayıf
250 gr tereyağı
10 parça dil peyniri
Şurup için
4 bardak toz şeker
2 bardak su
1 -2 damla limon suyu
(Tüm malzemeyi karıştırarak kaynatın)
Yapılışı
Yağı eritin, tel kadayıfını tel tel ayırın, yağla birlikte harmanlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Harmanladığınız kadayıfın yarısını yayın ve bastırın. Dil peynirlerini ince ince şeritler halinde her tarafını kaplayacak şekilde dizin. Kadayıfın kalanını her tarafı kaplayacak şekilde dil peynirin üzerine kapatın ve tekrar sıkı sıkı bastırın. 200 derecede ısıttığınız fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sıcak şurubu üzerine dökün.
Güllaç tarifini görmek için tıklayın!