Enfes kabak tatlısı tarifi!

Güncelleme Tarihi:

Enfes kabak tatlısı tarifi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2012 15:55

Kabak tatlısını bir de Mahmure.com farkıyla denemeye ne dersiniz?

Haberin Devamı

Malzemeler:

2 kg balkabağı
2,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:

Kabağı ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkart. Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğin uzunlukta doğra. Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat diz. Bir gece ağzı kapalı olarak beklet. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok. Geceden bekletilen kabak orta ateşte yumuşayana kadar pişirilir.Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirin. Soğuduktan sonra ervis tabağına alınarak üzerine dövülmüş ceviz serpilerek servis edilir. Aynı şekilde fırında pişirerekte çok hoş bir tat elde edebilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!