Enfes Hamsili pilav tarifi

Güncelleme Tarihi:

Enfes Hamsili pilav tarifi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2012 15:35

Severek tükettiğimiz, Karadeniz mutfağının baş tacı lezzeti hamsili pilav tarifi için hazırlıklara hemen başlayın!

Haberin Devamı

Malzemeler:
1 kilo hamsi (Taze olmasına dikkat edilmelidir)
4 bardak pirinç
3 baş soğan
1 avuç nane
1,5 bardak zeytinyağı veya tereyağı.


Yapılışı:

Hamsi tuzlu ise suya konur ve tuzu alınır. Taze veya tuzlu olsun önce hamsilerin kılçıkları temizlenir. Pirinç yıkanıp temizlenir, hamsi hariç diğer hazırlanmış malzeme ile karıştırılır, harca iki bardak şu ilave edilir. Tepsiye bir sıra hamsi dizildikten sonra üzerine hazırlanmış malzeme konur ve enüstünede bir sıra daha hamsi dizilir. Tepsi plekide veya fırında pişirilir. Sıcak veya soğuk olarak salatalık ya da ayran ile servis edilir.

BAKMADAN GEÇME!