GeriKültür Sanat En İyi Francis Ford Coppola Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En İyi Francis Ford Coppola Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

En İyi Francis Ford Coppola Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi Ve Önerileri

"En keyifli zaman geçirme yolunun film izlemek olduğu bilinmektedir. İnsanların çok önemli bir kısmı zamanını film seyrederek geçirmektedir. Bu aktivite oldukça iyi bir aktivete olarak dikkat çekmektedir. Sizler için en iyi Francis Ford Coppola filmleri - en çok izlenen filmler listesi ve önerileri hakkında merak edilen bilgileri detaylı olarak derledik."

Filmlerde en büyük emeği olan kişilerin oyuncular olduğu düşünülmektedir. Ancak filmlerin başarılı olmasında oyuncuların emeği olduğu kadar yönetmenlerinde emeği vardır. Francis Ford Coppola'da yönetmenlik yapan İtalyan asıllı Amerikalıdır. Ünlü yönetmenin senaristlik ve yapımcılık yaptığı da bilinmektedir. 

En iyi Francis Ford Coppola Filmleri - En Çok İzlenen Filmler Listesi ve Önerileri 

Baba Serisi (1972 - 1974 - 1990) 

Yağmurcu (1997) 

Kıyamet (2008) 

Tetro (2009) 

Twixt (2011) 

Baba Serisi (1972 - 1974 - 1990) 

Sinema dünyasını efsane serilerinden birisi olan Baba serisi orijinal ismi ile The Godfather olarak bilinmektedir. Baba filmini usta yönetmen Francis Ford Coppola sinemaya aktarmıştır. 1972 yılında çıkan ilk film büyük bir ses getirmiştir. İlk Baba filminde Corleone ailesinin hikayesi işlenmektedir. 

 Don Corleone işleri yapamayacak duruma gelince aile görevini Michael ve ağabeyi Sonny devralır. Onların başa geçmesi mafya dünyasında birçok şeyi değiştirecektir. 

İlk filmin devamı ise 1974 yılında gelmiştir. Efsane film serisi bu halka ile daha çok kişiye ulaşmıştır. İlk filmdeki hikaye bu bölümde daha detaylı bir şekilde devam etmektedir. 1990 yılında ise serinin son halkası vizyona girmiştir. Ailenin lideri olan Michael Corleone artık yaşlanmıştır. Bundan dolayı ailesi için yeni bir varis arar. Aklında birisi vardır ancak işler beklediği gibi gitmez. 

Seride Marlon Brando, Al Pacino ve Robert De Niro gibi isimler yer almıştır. 

Yağmurcu (1997) 

Yağmurcu filmi 1997 yapımı olan Francis Ford Coppola imzalı bir filmdir. Filmde oldukça etkili bir hikaye anlatılmaktadır. İdealist bir avukat Olan Rudy Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra hayallerine adım atacaktır. Özellikle büyük davalara bakmak ve çok para kazanmak Rudy'nin en büyük hayalidir. Bu hayallere ulaşması için yapması gerekenler vardır. 

1997 yapımı olan filmde Matt Damon, Danny DeVito ve Clarie Denis bulunmaktadır. 

Kıyamet (2008) 

Yine bir Francis Ford Coppola filmi olan Kıyamet 2008 tarihinde gösterime girmiştir. Filmin ilgi çekici bir konusu bulunmaktadır. Yüzbaşı Willard ve ekibi oldukça önemli bir görev alırlar. Bu göreve göre ekibin Vietnam'a giderek acımasız Walter Kurtz'ı öldürmesi gerekmektedir. Kurtz, bulunduğu topraklarda bir kabileye liderlik etmektedir. Bunun yanında oldukça acımasız birisidir. Yüzbaşı Willard ve ekibi ölümcül bir görev aldıklarını görecekler. 

Kıyamet adlı yapımda Martin Sheen, Robert Duvall ve Frederic Forest bulunmaktadır. 

Tetro (2009) 

Dram ve gizem türünün iyi bir örneği olan filmin yönetmen koltuğunda Francis Ford Coppola oturmaktadır. Bu filmde Alden Ehrenreich, Vincent Gallo ve Maribel Verdü rol almaktadır. 

17 yaşındaki Bennie kayıp ağabeyini bulmak için Buenos Aires’e gelir. Ancak Tetro buradan New York'a taşınmıştır. Bennie bir şekilde Tetro'ya ulaşır. Şimdi ise hayat onlar için birçok sürpriz getirecektir. Başarılı bir senaryo ve oyunculuklar ile Tetro filmi oldukça başarılı olmuştur. 

Twixt (2011) 

 2011 yapımı korku ve gizem türündeki filmi Francis Ford Coppola hem yazıp hem de yönetmiştir. Val Kilmer, Bruce Dern ve Elle Faning gibi oyuncuların başrolleri paylaştığı film çok beğenilmiştir. Hall Baltimore, eski günlerine ulaşmaya çalışan bir yazardır. Düşüşte olduğu için yeniden başarılı olmaya çalışmaktadır. Ancak geldiği kasabada inanılmaz olayların ortasında kalacaktır.

 

 

 

False