GeriBeslenme Önerileri En beğenilen Ege mezeleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

En beÄŸenilen Ege mezeleri

En beÄŸenilen Ege mezeleri

"Yunanlı Şef Stathis Dapiapis’in mutfağından kolaylıkla yapabileceğiniz nefis Ege mezeleri tariflerini çok beğeneceksiniz..."

En leziz meze tarifleri...Â

Kabak köftesi:

Malzemeler

2 rendelenmiÅŸ kabak
100 gr mozzarella peyniri
150 gr un, 1 ÅŸiÅŸe bira
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı toz biber
1 demet dereotu
1 çay kaşığı taze nane
Ayçiçek yağı

En beÄŸenilen Ege mezeleri

Hazırlanışı

Unun içine yavaş yavaş birayı dökün. Diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Bir kaşık yardımıyla köfte şekli vererek iyice ısıttığınız ayçiçek yağında kızartın. Sıcak servis yapın.


Sıcak kısır:

Malzemeler

2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı su
Yarım su bardağı zeytin yağı
2 sivri biber, 3 soÄŸan
1 yemek kaşığı domates çorbası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 demet maydanoz
5 dal taze soÄŸan
1 demet dereotu
1 demet taze nane
4 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane

En beÄŸenilen Ege mezeleri

Hazırlanışı

İnce köftelik bulgurun üzerine suyu ekleyin. 10 dakika bulgurun yumuşamasını bekleyin. Zeytinyağını ısıtıp üzerine ince doğranmış kuru soğanı ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırarak 5 dakika kavurun, ince doğradığınız sivri biberleri, domates ve biber salçasını ilave ettikten sonra 5 dakika daha kavurun. Yumuşamış bulguru tencereye aktarın ve 5 dakika daha pişirin. Ocaktan alır almaz nar ekşisini ilave edip karıştırın. Başka bir yerde taze soğanları ve maydanozu kıyıp, sıcak bulgurun üzerine ekleyin. Tuzu ve diğer baharatları ekleyip iyice karıştırın. Dereotu ve naneyi de ince kıyıp sıcak kısırın üzerine ilave edip karıştırın. Servis yapın.

Peynirli Girit mezesi

Malzemeler

150 gr beyaz peynir
50 gr lor peyniri
1 tutam kekik
1 tutam kuru nane
1 tutam kırmızı toz biber
1 tutam kırmızı pul biber
35 gr çekilmiş ceviz
Yarım çay kaşığı ezilmiş sarımsak
3 dal taze nane (küçük parçalar halinde doğrayın)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dal maydanoz

En beÄŸenilen Ege mezeleri

Hazırlanışı

Maydanoz ve cevizden bir miktar ayırın. Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun ve köfte şeklinde yuvarlayın, önceden ayırdığınız cevizi, ince doğradığınız maydanoz ile karıştırın. Peynir köftelerini bu karışıma bulayın. Servis yapın.

Buyurdu

Malzemeler

100 gr beyaz peynir
130 gr domates sos
100 gr mozzarella peyniri
150 gr rendelenmiÅŸ kaÅŸar peyniri
Kırmızı toz biber, kekik

Domates sos için:

1 yemek kaşığı salça
2 doğranmış domates
1 tutam tuz
Karabiber, kekik ve ÅŸeker
2 dal doğranmış taze fesleğen
2 yemek kaşığı kırmızı şarap

En beÄŸenilen Ege mezeleri

Hazırlanışı

Domates sos için tüm malzemeyi bir kapı karıştırın. Güvece sırasıyla küp doğradığınız beyaz peyniri, mozzarella peynirini, domates sosunu ve kaşar peyniri alın. Üzerine kekik, kırmızı toz biber serpin ve fırında 5 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Kabak tava

Malzemeler

2 kabak, 2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı su, 1 tutam tuz
1 tutam kabartma tozu
Yarım çırpılmış yumurta
500 ml ayçiçek yağı

En beÄŸenilen Ege mezeleri

Hazırlanışı

Un, su, kabartma tozu, tuz ve çırpılmış yumutayı karıştırın. Kabuklarını soyduğunuz, yuvarlak veya uzun doğradığınız kabakları bulayın. İyice ısıttığınız ayçiçek yağında kızartın. Fazla yağının süzülmesi için üzerine kağıt havlu alın. Ilınınca servis yapın.

Yengeç salatası

Malzemeler

150 gr yengeç
25 gr közlenmiş biber
20 gr rendelenmiş havuç
1.5 çay kaşığı hardal
1 kaşık ketçap
3 kaşık mayonez
1 tutam kırmızı toz biber, 1 tutam kekik
6 dal dereotu 10 gr tuz
2 çay kaşığı zeytinyağı

En beÄŸenilen Ege mezeleri

Hazırlanışı

Yengeçleri ve közlenmiş kırmızıbiberleri jülyen doğrayın. Diğer malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Yengeç ve bibere ilave edip harmanlayın. Servis yapın.


False