Elmalı ve lavantalı enginar

Güncelleme Tarihi:

Elmalı ve lavantalı enginar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2012 13:54

Sofralarınıza değişik bir tat getirmek istiyorsanız sizlere değişik ve lezzetli bir yemek daha!

Haberin Devamı

Malzemeler

6 tane enginar göbeği
1 büyük elma
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı kuru lavanta çiçeğ
i1 limonun suyu
1 yemek kaşığı un
Su
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Soğanları yemeklik, küçük küçük doğrayın.Tencereye zeytinyağı ve soğanları koyun, soğanların üzerine tuz serpip kavurun, lavantayı da ekleyin öyle de biraz kavrulsun ve lavantaların kokusu çıksın.Elmayı soyup dilimleyin, her bir enginar göbeğine en az iki dilim olacak şekilde hesaplayın, eğer elmanız küçükse iki elma kullanabilirsiniz.Kavrulmuş soğanların üzerine enginarları yerleştirip, üzerlerine elma dilimlerini koyun, limon suyunu hepsinin üzerine dökün.Bir kapta su ve unu karıştırın, elmaların ancak üzerine çıkacak şekilde dökün, kısık ateşte tencerenin kapağını çok fazla açmadan, enginarlar pişene kadar kontrollü bir şekilde pişirin.

Haberin Devamı

Körili patlıcanlı bulgur pilavı için tıklayınız!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!