Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
6 tane enginar göbeği
1 büyük elma
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı kuru lavanta çiçeğ
i1 limonun suyu
1 yemek kaşığı un
Su
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Soğanları yemeklik, küçük küçük doğrayın.Tencereye zeytinyağı ve soğanları koyun, soğanların üzerine tuz serpip kavurun, lavantayı da ekleyin öyle de biraz kavrulsun ve lavantaların kokusu çıksın.Elmayı soyup dilimleyin, her bir enginar göbeğine en az iki dilim olacak şekilde hesaplayın, eğer elmanız küçükse iki elma kullanabilirsiniz.Kavrulmuş soğanların üzerine enginarları yerleştirip, üzerlerine elma dilimlerini koyun, limon suyunu hepsinin üzerine dökün.Bir kapta su ve unu karıştırın, elmaların ancak üzerine çıkacak şekilde dökün, kısık ateşte tencerenin kapağını çok fazla açmadan, enginarlar pişene kadar kontrollü bir şekilde pişirin.