Elmalı turta

Güncelleme Tarihi:

Elmalı turta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2012 13:05

Tatlının en lezzetli haliyle sofralarını şenlendirmek istemez misiniz?

Haberin Devamı

Malzemeler

2 yumurta
1 paket tereyağı
4,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu

Tartın içine

1/2 su bardağı şeker
5 orta boy elma
1 su bardağı fındık (iri dövülmüş)
2 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Elmaların kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyerek şekeri ekleyelim. Elma rendesi bıraktığı suyu çekene dek pişirelim. Tarçını ve iri dövülmüş fındıkları ekleyip karıştırarak soğutalım. Unun ortasım açıp yumuşamış Teremyağını, şekeri, yumurtaları, kabartma tozunu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru ikiye ayıralım. 25-30 cm. çapındaki kalıbı Teremyağınla yağlayıp tabanına un serperek hamurun bir parçasını kalıba yerleştirelim. Hamurun kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Hamurun üzerine elmalı harcı yayalım. Diğer hamuru top haline getirip buzlukta hafifçe donana dek bekleterek buzluktan alıp rendenin iri tarafı yardımıyla meyveli harcın üzerine rendeleyelim. Tartı 180° ısılı fırında üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Tartı fırından alıp kalıbı içinde soğutarak servis yapalım.

 

Haberin Devamı

Sütlü nuriye tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!