GeriBeslenme Önerileri Elmalı muhallebi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elmalı muhallebi

Elmalı muhallebi

"Çocukların da severek yiyeceği bir lezzet..."

Malzemeler (4-6 kişilik)

1 kg elma
5 su bardağı süt
1’er paket krem şanti ve vailya
2'ser çorba kasığı un ve nişasla
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı

Bir su bardağı süt ile krem şantiyi çırparak kenara alın. Kalan sütü tencereye alıp, un. nişasta, vanilya ve 1 su bardağı tozşeker ilave edin. Kaynayıp, kıvam alana dek sürekli karıştırın. Ocaktan alıp, krem şan­tiyi ilave edin. Mikser yardımıyla çırpıp kenara alın. Ayrı bir yerde elmaların kabuklarını temizleyip, dilimleyin. Yarım su bardağı toz­şeker ve tarçın ilave edip pişirin. Elmalı karışımın bir kısmını servis kaselerine pay edin. Üzerlerine muballebiyi yayın. Kalan elmalı karışımla üzerlerini süsleyip, so­ğuk olarak servis yapın.

 

Dondurmalı muhallebi tarifi için tıklayın!

 

(sofra)

False