Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
4 adet elm
4 çorba kasığı tozşeker,
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
350 gram un (yaklaşık 4 su bardağı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket (125 gr) Teremyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç fındık ya da ceviz içi
Üzeri için
Pudra şekeri
Yapılışı
Yoğurdu, sıvıyağı, Teremyağını ve kabartma tozunu iyice karıştırıp, alabildiği kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Üzerine nemli bir bez örtüp, 45 dakika kadar dinlendirelim. Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyelim ve tozşeker ile birlikte karıştırıp, bir taşım kaynatalım. Ateşten alıp, tarçın ve fındığı ilave edelim. Dinlendirdiğimiz hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içi kadar açalım ve yarısına elma harcını koyup, diğer yarısını poğaça gibi üzerine kapatalım. Yağladığımız fırın tepsisine dizip, üzerleri pembe renk alıncaya kadar fırınlayalım. Fırından çıkartıp, soğumasına yakın üzerine elediğimiz pudra şekerini serpelim. Soğuk olarak, servis yapalım.