Elektrikli Yılan Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli Yılan Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 14:40

Deniz dünyasında birçok farklı tür bulunmaktadır. Bu türler hem fiziksel hem de avlanma ve yaşam koşulları açısından pek çok değişkenlik gösterir. Bunlar içerisinde özellikle yılan balığı oldukça farklı bir türdür. Peki elektrikli yılan balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Dünyanın en sıra dışı deniz canlıları içerisinde yılan balığı gelir. Adından da anlaşılacağı üzere elektrik üretmesi ile popüler olan bir canlıdır. Tabi nasıl beslendiği ya da diğer özellikleri merak edilen konular içerisinde yer alıyor.

Elektrikli Yılan Balığı Nedir?

Yeni Dünya bıçak balıkları takımında olan elektrikli yılan balığı, en sıra dışı türler içerisinde gelmektedir. Özellikle 860 voltluk elektrik şok öğreten bir özelliği olması eşliğinde, kıvrımlı ve ani manevralar gösterebilen deniz canlı türleri içerisinde yer alır. Bununla birlikte kemikli yılan türü içerisinde geldiğini ifade etmek mümkündür. Latince ismi ile electrophorus electricus olarak bilinmektedir.

Elektrikli Yılan Balığı Özellikleri?

Elektrikli yılan balıkları 500 ile 1000 voltluk arasında bir gerilim, aynı zamanda 500 wattlık bir elektrik üreten canlı türleri içerisinde yer alır. Özellikle organları, avlarını yakalamasına ve beslenmesine olanak tanımaktadır. Sadece kendinden küçük canlıları değil, üretmiş olduğu elektrik bir insanı dahi öldürecek boyutlara ulaşabilmektedir. İnce uzun yapısıyla yılana benzemesinin yanı sıra, su içerisinde ani ve hızlı manevralar gösterme yeteneğine sahiptir.

Yılan Balığı Eti Yenir mi?

En çok merak edilen konular içerisinde yılan balığı etinin yenip yenmeyeceğini gelmektedir. Günümüzde dünyanın birçok farklı yerinde yılan eti yenir. Tabii bu durum ülkeden ülkeye değişmekle beraber, aynı zamanda gelenek ve görenek ya da dine bağlı olarak da farklılık yaratmaktadır. Ancak genel anlamda yılan eti tüketebilir bir deniz canlısı olarak ön plana çıkar.

Yılan Balığı Türleri Nelerdir?

Yüzlerce yılan balığı türü olması ile beraber, yaşam koşulları ve fiziksel yapıları bakımından değişkenlik göstermektedir. Aynı zamanda dünyanın değişik bölgelerinde yaşayan ve farklı özelliklere sahip yılan balığı türleri olduğunu ifade etmek mümkündür.

- Mürenler
- Yılan balığıgiller
- Mığrılar
- Cutthroat eel
- Snipe eel

Bu şekilde daha oldukça fazla sayıda yılan balığı türü olduğunu söylemek gerekir. Her biri farklı fiziksel özellikleri, yaşam koşulları ile beslenmeye bağlı farklılık ortaya çıkarır.

Yılan Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur?

Yılan balıkları daha çok Güney Amerika'nın Kuzeydoğusunda yaşamını sürdürür. Detaylı olarak ise Amazonlar ile orinoco bölgesinde yaşamaya devam etmektedir. Daha çok çamurlu ve ayrıca oksijen bakımından fakir bölgelerde yaşamını sürdürdüğünü ifade etmek mümkündür. Aynı zamanda bu bölgelerde dikkatli bir şekilde avladıklarını da ifade etmek gerekir.

Yılan Balığı Nasıl Beslenir?

Yılan balıkları genel olarak solucan, kurbağa, Istakoz ve balık yavruları ile beslenir. Genel olarak geceleri avlanmaları ile beraber, gündüzleri kayalıklarda ve alt bölgelerde saklanarak günü geçer. Özellikle bu dönem içerisinde solunum ile beraber yem alımı oldukça yüksek miktardadır. Böylece gerekli yaşam koşullarını elde etmesi ile beraber, günü ve aynı zamanda haftayı geçirir.

Yılan Balıkları Ne Kadar Süre Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Yılan balıkları ortalama 1,5 metreye kadar uzarken, aynı zamanda 4 kilo ağırlığına gelebilirler. Bu doğrultuda ortalama 10 veya 15 yıl kadar yaşayanları olduğunu ifade etmek mümkün. Elbette bu durum yaşam koşulları ve avlanma özellikleri ile birçok farklı unsura bağlı değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak genel anlamda bu süre içerisinde hem dişi hem de erkek olarak hayatlarını devam ettirirler. Dünyanın en ilginç ve sıra dışı deniz canlıları içerisinde yer aldığını söylemek gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!