Elbasan tava

Güncelleme Tarihi:

Elbasan tava
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2012 13:34

Lezzetli olduğu kadar sağlıklı olan bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz!

Haberin Devamı

Malzemeler

750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz )
3 Çorba kaşığı margarin
2 Orta boy soğan
6 Su bardağı süzme yoğurt
6 Su bardağı su,
1/2 Su bardağı un
3 Yumurtanın sarısı
Tuz

Yapılışı

Margarinimizi bir derince bir tencereye alırız. Yağ kızdıktan sonra etlerimizi tavaya ilave ederiz. Etlerimizi birkaç defa tavada altlı üstlü kızarıncaya kadar çeviririz. Soğanlarımızı iri dişe gelir şekilde doğradıktan sonra, etlere ilave edip birkaç defa çeviririz. Soğanların kızarmasına fırsat vermeden etlere ve soğana tuzunu ve suyu ekleyip, bir buçuk saat gibi uzun bir süre kısık ateşte pişmeye bırakırız. Böylece hem etlerimizi iyice pişirmiş olacağız hem de et suyu elde edeceğiz. Diğer tarafta yemeğimizin ikinci aşaması için yoğurt ve unumuzu bir kapta iyice karıştırırız. 2 - 2.5 bardak ölçüsünde süzülmüş et suyunu karışımımıza yavaşça yediririz. Bu karışımı 10 dk. kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiririz. Yumurtalarımızı ayrı bir kapta iyice çırpıp, kesilmesine müsade etmeden bu karışıma yedirerek ilave ederiz. Bu hazırladığımız sosumuzu, fırın tepsisine aldığımız etlerimizin üzerine sıcak sıcak dökeriz. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 10-15 dakika kadar fırınlayıp, sıcak servis yaparız.

Haberin Devamı

Fırında anne köftesi tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!