Güncelleme Tarihi:
Biralı Ekmek
Hazırlama süresi: 21 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
Malzemeler:
720 gr un
2 yemek kaşığı şeker
1 şişe light bira, oda sıcaklığında
1 yumurta+1 yemek kaşığı su, çırpılmış
Hazırlanışı: Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında yapışmaz bir ekmek tepsisi ısıtın. Geniş kapta hamur, şeker ve birayı karıştırın. Tavaya dökün ve 15 dakika bekletin. Yumurta karışımını da üzerine sürdükten sonra bir saat pişirin.
Not:
16 kişiliktir.
Servis başına: 100 gr kalori, 1 gr yağ (0 gr'ı doymuş), 3030 mg sodyum, 19 gr karbonhidrat, 1 gr lif, 3 gr protein.
Otlu Ekmek
Hazırlama süresi: 21 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
Malzemeler:
425 gr kepekli un
100 gr buğday tohumu
100 gr doğranmış ot
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı esmer şeker
½ çay kaşığı tuz
1 yumurta
270 ml kaymağı alınmış süt
Hazırlanışı: 190 derecede ısıtılmış fırına 20x12x7,5 cm ölçülerindeki ekmek tepsisini koyun. Boş bir kaba un, ot, buğday tohumu, karbonat, şeker ve tuz ekleyerek karıştırın. Başka bir kapta yumurtayı iyice çırpın, kaymaksız sütü ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Un karışımını da ilave ettikten sonra kıvama gelene kadar karıştırın. Fırında ısıttığınız tavaya karışımı transfer edin ve üzerine kalan undan serpiştirin. 45 dakika pişirin, bir tabağa ters çevirin ve soğumasını bekleyin.
Not:
12 kişiliktir.
Servis başına: 100 kalori, 2 gr yağ (0,5 gr doymuş), 161 mg sodyum, 18 gr karbonhidrat, 3 gr lif, 5 gr protein.
Kaynak:Women's Health