Güncelleme Tarihi:
Banyonuzda küvet koymak için yeterli alanınız yoksa duşlu sistemleri tercih edebilirsiniz. Bu sistemlerin en önemli yanı zemine basmayı ve dolayısıyla kaymayı önleyen, suyun seramik ya da taşta zamanla oluşturduğu yosunlaşmayı engelleyen ve daha sağlıklı bir ortamda duş alınmasını sağlayan teknelerdir.
Hangi malzemeyi tercih etmeliyim?
Akrilik: Hem sıcak bir görüntü yaratır, hem de hesaplıdır. Duş teknesinin eğilip bükülmesini engellemek için 5–8 mm kalınlıkta olan dayanıklı bir model seçmelisiniz. Böylece duş teknesinin duvara yapışık olan bölümünde sızıntısı olmasını engellemiş olacaksınız.
Çelik: Dayanıklı bir malzemedir. Ancak soğuk bir görünüm yaratır. Ayrıca akrilikten daha pahalıdır.
Seramik: Son derece dayanıklı ve temizliği kolay bir malzemedir. Ancak ağır olduğundan zeminin desteklenmesi gerekebilir.
Kompozit: Dayanıklıdır ve çok çeşidi vardır.
Duş teknesinin ölçüsü ne olmalıdır?
80X80 cm'den 170X90 cm'e kadar farklı ölçülere sahip duş tekneleri var. Tercihinizi hemzemin modeller ve alçak duş teknelerinden yana kullanabilirsiniz. Hemzemin modeller ıslak görünüm hissi uyandırır. Etrafında kabin kullanmayacaksanız, banyonun geri kalan kısmında da geçirmez bir zemin uygulamalısınız.
Hangi renk tercih etmeliyim?
Duş teknelerinde en çok tercih edilen renk beyazdır. Hem temizlemesi kolaydır, hem de banyo aksesuarlarıyla uyum sağlar.
Duş teknesi şekillerinden hangisi ideal?
Kare duş teknesi: Dar alanları değerlendirmek için akıllı bir seçimdir.
Köşe duş teknesi: Köşeli alanları değerlendirmek istiyorsanız sizin için ideal.
Dikdörtgen duş tekneleri: Rahat banyo yapmak istiyorsanız alanı daha geniş olacağından dikdörtgen duş teknelerini tercih edebilirsiniz.
Walk-in duş tekneleri: Bu tarz duş teknelerinde soyunup giyinmek için de alan bırakıldığından banyonuzun ıslanmasını da engelleyebilirsiniz.
(Evim Dergisi)