Güncelleme Tarihi:
Sütteki tüm maddeleri içeren dondurmanın, konsantre yapısı nedeniyle besin değeri açısından sütten daha zengin gıda maddesi olduğunu ancak çok önemli olan bu sütlü gıdanın tüketiminin az olduğunu ifade eden uzmanlar, ''Türkiye'de yıllık bir kilo olan dondurma tüketimi, ABD'de 25 kiloyu buluyor. Dondurma serinletici ve yalnızca çocuk tarafından tüketilen bir gıda olarak görülmemeli. Her birey tarafından yıl boyu tüketilebileceği bilinmeli'' şeklinde açıklamalarda bulundular.
Ayrıca dondurmaya yalnız serinletici olarak bakmanın, besin değerinin göz ardı edilmesine yol açacağını vurgulayan uzmanlar, sözlerini şöyle tamamladı:''Süt esaslı dondurma; süt, içme suyu, beyaz şeker, meyve, salep, kakao, yumurta, kaymak, meyve suyu, meyve pulu , çözülebilir yer fıstığı, vanilin, eritilmiş kakao, vanilya, iç antepfıstığı, tatlı badem ve benzeri ürünlerden biri veya birkaçının karışımıdır.