Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
4 yumurta, 1 su bardağı toz tatlandırıcı, 3-4 damla vanilya aroması, 1 kabartma tozu, 900 gr. süzme yoğurt, 6 yemek kaşığı irmik, 1 kaç damla limon suyu.
Tarif
Yumurta ile şeker iyice köpürene kadar çırpılır ve oda ısısında olan tereyağı,vanilya, kabartma tozu, irmik, süzme yoğurt ve bir kaç damla limon eklenip karıştırılır. Hamuru yağlanmış yuvarlak kalıba dökülür ve 160 derecede ağır ısıda 1 saat kadar pişirilir. Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilip fırından çıkarılır . ( Bıçaklada kontorol edilebilir. Bıçak nemli çıkabilir fakat bıçağa hamur yapıştıysa henüz pişmemiş demektir.) Sogumaya bırakılır. (üzeri çok kızarmamalı)
Sos Malzemesi
7-8 adet çilek ( rondodan geçirilmiş) 2 yemek kaşığı toz tatlandırıcı, 1 çay bardağı su, 1 tatlı kaşığı nişasta.
Sos Tarifi
Çilekler rondodan geçirilir.1 çay bardağı su, nişasta karıştırılır ve kısık ateşte sos pişirilir. Soğuyan cheesecake’in üzerine yoğun sıcağı geçip, ılındığı zaman dökülerek yayılır. Cheesecake en az 1 gece buz dolabında dinlendirilir. Dilimlenerek arzuya göre süslenerek servis edilir.