GeriEvcil Hayvanlar Damla Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Damla Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Damla Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Damla Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

Damla Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Damla Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

"Dünyanın az bilinen ve aynı zamanda en ilginç balık türleri içerisinde damla balığı gelmektedir. Belli bir familyadan gelen ve aynı zamanda değişik türlere sahip balıklar içerisinde yer alır. Peki, damla balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi detayları ile derledik."

Damla balığı dikenli görüntüsü ile beraber denizlerde yaşamını sürdüren balık türleri içerisinde damla balığı gelmektedir. Aynı zamanda bazı sebeplerden dolayı son yıllarda soyunun tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan deniz canlıları arasında yer almaktadır.

Damla Balığı Nedir?

Damla balığı pyschrolutidae ailesine ait bir balık türüdür. Dünyanın birçok farklı bölgesinde yaşamını sürdüren, soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan deniz canlıları içerisinde yer alır. Özellikle vücudun farklı bölgelerindeki dikenli yapısı ile ilginç balık türleri içerisinde gelmektedir.

Damla Balığı Özellikleri Nelerdir?

Damla balığı gözleri, ağzı ve burnu bulunan ilginç balık türleri içerisinde yer almaktadır. Aynı zamanda vücutlarına oranla küçük de olsa kuyrukları olduğunu ifade etmek mümkün. Ancak ayaklarının olmadığını ifade etmek gerekir. Diğer yandan türüne bağlı olarak vücudun hemen her noktasında dikenli kıllar yer almaktadır. Oldukça ilginç ve insana benzeyen bir yüz şekli olduğunu söylemek mümkün. Okyanusun 600 ile 2000 metre altında yaşamını sürdüren bir deniz canlısıdır.

Damla Balığı Eti Yenir mi?

Damla balığı eti tüketmeye uygun olmayan balık türleri içerisinde yer almaktadır. Bu sebepten dolayı günümüzde avlanmayan balıklar arasında olduğunu söylemek mümkün. Ancak balıkçıların ağlarına takılan balıklar arasında olduğu için, soyu tükenmekte olan önemli balık türlerinden biridir. O yüzden bu konuda koruma altına alınmış balıklar arasında yer alır.

Damla Balığı Türleri Nelerdir?

Damla balığı günümüzde bulunduğu familya ile beraber yüzlerce türe sahiptir. Özellikle görsel açıdan tüylü ya da tüysüz bir yapıya sahip olan türleri olduğunu söylemek mümkündür. Aynı zamanda yüz bölgesindeki ağız, burun ve gözleri üzerinden farklılık yarattığını ifade etmek gerekir. Ancak genel itibariyle yaşam koşulları, avlanma türleri ve fiziksel yapıları ile birbirine benzeyen balık türleri içerisinde bulunur.

Damla Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur?

Damla balığı Avustralya'nın güneydoğusundaki Adalar ile beraber, Tanzanya ve çevre bölgelerde yaşamaktadır. Daha çok okyanusun 600 ila 2000 metre altındaki derinliklerde hayatını sürdüren bir deniz canlısıdır. Bu doğrultuda ılıman ve tropikal iklim bölgelerine seven bir canlı türü olarak da ön plana çıkar. Bu yönüyle önemli ve değerli balık türleri arasında geldiğini ifade etmek mümkündür. Çünkü özellikle nesli tükenmekte olan balık türlerinden biridir.

Damla Balığı Nasıl Beslenir?

Damla balık türleri bulunduğu bölgeye bağlı olarak yengeç ve ıstakozları avlamak suretiyle beslenir. Genel olarak farklı türlere sahip olsa bile, aynı şekilde ve ortak avlanma yapısına sahip olduklarını ifade etmek mümkün. Tabii bununla birlikte bazı küçük deniz canlılarını da sağladıklarını ifade etmek gerekir. Fakat daha çok Istakoz ya da yengeç türlerini avlaması ile beraber yaşamını sürdüren canlı türleri arasında yer alır.

Damla Balığı Ne Kadar Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Damla balığının yaşam süreleri genel olarak 5 ila 10 yıl arasında değişkenlik göstermektedir. Özellikle de az olan ve nesli tükenmekte olan nadir balık türleri içerisinde yer alır.

Bulundukları bölgeye, iklim koşulları ve yaşam şekline bağlı olarak damla balığının ömürleri değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak genel itibari ile 5 ya da 10 yıl arasında yaşayanları olan ifade etmek mümkün. Günümüzün önemli balık türleri içerisinde bulunuyor.

False