Çıtırlı pilav tarifi

Güncelleme Tarihi:

Çıtırlı pilav tarifi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2012 14:10

Ana yemeklerin yanında olmazsa olmaz pirinç pilavının en çıtır hali!

Haberin Devamı

Malzemeler

450 gr yasemin pirinç
675 ml su (1 su bardağı 240 ml)
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 ölçü tel şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Tereyağı orta boy pilav tenceresinde erilin, su ve tuz ilave edin. Yıkanmış pirinci kaynayan suya atın, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra tencere ile kapak arasına kâğıt havlu koyup, kapağını kapatarak 10 dakika demlenmeye bırakın. Şehriyeyi erimiş tereyağı ile kavurun, pilavın üzerine serperek servis edin.


Uzi denediniz mi?

BAKMADAN GEÇME!