Cilt bakımını doğru yapmak için 10 öneri!

Güncelleme Tarihi:

Cilt bakımını doğru yapmak için 10 öneri
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2012 11:34

Cilt bakımında işinizi kolaylaştıracak ve cildinizi kendine getirecek püf noktaları...

Haberin Devamı

Yaşınız kaç olursa olsun cildinizin gençliğini korumak için bugüne kadar hiç bir çaba sarf etmediyseniz; “bundan sonra ne yapsam boş” diye düşünmeyin. Makyajını temizlemeden yatağına giden, koruyucu sürmeden güneşe çıkan ya da cilt hastalıkları uzmanına gitmeyi hep erteleyen kişi sizseniz, bugünden itibaren cildiniz için daha sağlam adımlar atabilirsiniz. Başlangıçta işinizi kolaylaştıracak 10 öneriyi sizin için hazırladık.

1- Her gün koruyucu sürün

Doktorlar çok uzun zamandır bizleri en azından 30 faktörlü güneş koruyucular kullanmamız konusunda uyarıyor. Ancak koruyucu içeren kremler biraz daha yoğun olduğu için makyajı bozarak rahatsızlık verebiliyor. Bunu önlemek için koruyucu içeren yağsız nemlendiricileri tercih edebilirsiniz. Eğer koruyucu içeren nemlendirici kullanma konusunda kendinizi motive etmek istiyorsanız, güneşi çok seven ve koruyucu kullanmayan birinin cildini, özellikle de boynunu yakından inceleyin. Büyük olasılıkla kahverengi lekeler, kızarıklıklar ve kırışıklıklar göreceksiniz.

Haberin Devamı

2- Yatmadan önce makyajınızı silin.

Makyaj yapmaya başladığınız günden beri makyaj malzemelerindeki yağ ile cilt yağının birleşmesi sonucu oluşan kirin gözenekleri tıkadığını ve bununda sivilcelere neden olduğunu biliyorsunuz. Makyaj ürünleri ayrıca, kirli hava gibi cilt düşmanı dış etkenlerin de cildinize yapışmasına neden oluyor. Yoğun bir günün ardından kendinizi rahat kanepenize attıktan sonra bir kaç adım ilerideki banyoya gidip cildinizi temizlemek çok zor geliyor değil mi? O zaman bu işi, dizilerin reklam aralarına bırakmayın, eve girer girmez yapın. Dolabınızda çok yorgun olduğunuz günlerde kullanmak üzere makyaj temizleme mendilleri de bulundurun.

Cilt bakımını doğru yapmak için 10 öneri



3- Duştan sonra nemlendirin

Haberin Devamı

Ilık bir duşun sonunda cildinize kaybettiği nemi geri kazandırmanız gerekiyor. Bu anlamda, yüz kremleri ve vücut losyonları harika bir seçenek. Tabii doğru uyguladığınız sürece... İşte size işinizi kolaylaştıracak bir öneri; vücut losyonunuzu da şampuanların yanında bulundurun. Böylece banyonuz bittikten sonra, cildiniz henüz ıslakken nemlendiriciyi uygulayın. Eğer banyodan sonra nemlendiriciyi sürmek için on dakikadan fazla beklerseniz cilt, içine aldığı su buharını kaybetmeye başlıyor. Banyoda tuttuğunuz nemlendirici kutusunun iyi kapandığından emin olun çünkü içine su kaçarsa bakteri üretebiliyor.

4- Spordan sonra temizleyin

Bugün sağlığına ve formuna düşkün birçok kadın düzenli olarak spor salonuna gidiyor ancak sporun ardından banyo yapmak için salonun duşunu değil, evini tercih ediyor. Oysa spor sonrasında atılan terin en kısa zamanda ciltten temizlenmesi gerekiyor, aksi takdirde sivilcelere zemin hazırlamış oluyor. Eğer siz de banyoyu eve gidince yapanlardansanız; spor sırasında teri emen giysiler tercih edin, spordan çıkar çıkmaz yüzünüzü, boynunuzu, göğsünüzü ve sırtınızı silerek, kuru giysilerinizi giyin. Eve varır varmaz da hemen banyoya koşun.

Haberin Devamı

5- Düzenli olarak kontrole gidin

Atmosferde ki değişiklikler nedeniyle güneş ışınlarının olumsuz etkilerine daha fazla maruz kaldığımız bu çağda, her yıl en az bir kez cilt uzmanına başvurmak hayati önem taşıyor. Uzmanlar, sizin aynada gördüğünüzün çok ötesinde detayları görerek yeni bir ben oluşumu olup olmadığını erkenden teşhis edebiliyor. Hatta bu kontrollerinizi her yıl yaptırmanız gereken smear testiniz ve göğüs muayenenizle aynı tarihi denk getirerek, bir gün içinde hepsini tamamlayabilirsiniz.


Cilt bakımını doğru yapmak için 10 öneri

Cilt bakımını doğru yapmak için 10 öneri


6- Pul pul dökülün

Cilt bakımında arada bir gaza basmak da gerekiyor. Bir bebeğin cildi her 14 günde bir kendini yenilerken, 30 yaşında ki bir insanın cildi bunun için 28 güne ihtiyaç duyuyor. Bu kadar uzun bir sürede ise cilt hücreleri kuruyor ve ışıltısını kaybediyor. Bunu önlemek için haftada iki gün krem peeling uygulayabilir ya da kimyasal peeling kremleri ile cildin üzerindeki ölü hücreleri yerinden sökebilirsiniz. Vücut derinizi temizlemek için de banyo fırçası kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

7- Ellerinize şefkat gösterin

Bedeniz bazı bölümleri daha fazla zarar görüyor; mesela eller, ellerimizi içeriğini bilmediğimiz sabunlarla yıkayıp kurutuyoruz. Tırnakları kutu açıcı olarak kullanıp soyulmalarına ve kırılmalarına neden oluyoruz. Ellerinizi ve tırnaklarınızı bir arada koruma altına almak için nem düşmanı antibakteriyel jeller veya sabunlardan vazgeçin ve nemlendirici içerikli olanları tercih edin. Dışarı çıkarken ellerinize de güneş koruyucu içeriği olan kremlerden sürün. Ellerinizin çok kuruduğu dönemlerde gece yatmadan önce peeling uygulayın, iyice nemlendirin ve sabaha kadar pamuklu eldiven takın.

8- Programınıza sadık kalın

Cildinizdeki olumlu gelişmeleri görmenin zaman istediğini, iyi bir anti-aging kreminin sonucunu almanın yaklaşık 6 hafta sürdüğünü unutmayın. Aynı şey leke açıcılar ve sivilce tedavi eden kremler için de geçerli. Eğer bu süreçte cildinizde hiç bir gelişme olmadığını düşünüyorsanız yanlış üründe ısrar ediyorsunuz demektir.

Haberin Devamı

Cilt bakımını doğru yapmak için 10 öneri


9-Fırçalarınızı temizleyin

Makyaj malzemelerine ve cilt yağına maruz kalan makyaj fırçaları birer bakteri yuvasına dönüşüyor. İdeal olan fırçalarınızı haftada bir temizlemek ama bunu yapanı bulmak biraz zor... Makyaj malzemelerinizi hiç değilse ayda bir ılık suda sıvı sabun veya bebe şampuanı ile temizleyin. İyice durulayıp fazla suyunu aldıktan sonra kendi kendine kurumaya bırakın.

10- Yüzünüze dokunmayın

Sadece sivilce sıkmak değil, ellerinizi yüzünüzde gezdirmek bile gözeneklerinizin tıkanmasına neden olan yağın ve kirin cildinize bulaşmasına neden oluyor. Ellerinizi meşgul etmek için başka bir oyuncak bulun. İş yerinizde ya da evinizde görebileceğiniz yerlere “yüzüne dokunma” yazılı notlar yapıştırın.

Kaynak: Formsante-anti-aging

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!