Çilav tarifi

Güncelleme Tarihi:

Çilav tarifi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2012 09:48

Görüntüsüyle bile ağızları sulandıran yeni bir lezzet!

Haberin Devamı

Malzemeler

3 adet tavuk but
1 su bardağı jasmin pirinci
1 adet büyük yeşil biber
1 adet kuru soğan
1 demet taze soğan
1 dal taze biberiye
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
Karabiber

Yapılışı

Pilav tenceresine zeytinyağı dökün. Tavukların her iki tarafı da çıtır olana kadar kızartın. Sonra tavukları bir tabağa alın. Aynı tencereye ince doğranmış kuru soğanları ilave edin kavrulduktan sonra pirinçleri ilave edip iki katı kadar su ilave edin. Bir kere karıştırdıktan sonra tavuklar dahil bütün malzemeyi içine ilave edip karıştırın. Ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatın. 30 dakika sonra servise hazır olacaktır.

Erik çeri tarifi için tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!