Güncelleme Tarihi:
Çikolata soslu dondurmalı profiterol
6 Kişilik
Malzemeler
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
113 gr tereyağı
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
5 yumurta
Dolgu için
Vanilyalı dondurma
Üzeri için
200 ml krema
200 gr bitter çikolata
File badem
Yapılışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin. Süt, su, şeker, tuz ve tereyağını tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca unu bir seferde ekleyip tahta kaşıkla bütün hamur haline gelinceye kadar 3-4 dakika karıştırın. Ocaktan alıp hamuru mikser kabına aktarın. 4 yumurtayı teker teker ekleyip mikserle iyice çırpın. Hamuru düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve aralıklı olarak tepsiye sıkın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Çikolatayı küçük parçalara bölün. Kremayı sos tenceresine alın ve orta ateşte ısıtın. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp ara ara karıştırarak soğutun. Profiterol toplarını enine ortadan ikiye kesin ve içlerine birer top dondurma yerleştirin. Üzerine çikolata sos gezdirip file badem serpiştirerek servis yapın.
Çikolatalı ve ahududulu terin
4-6 Kişilik
Malzemeler
400 ml krema
4 yumurta sarısı
2 yumurta
350 gr bitter çikolata
3 yemek kaşığı toz şeker
200gr ahududu
Süslemek için
Ahududu
Yapılışı
Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp üzerine kırılmış bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtaları ve toz şekeri mikser ile çırpın. Çikolatalı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Ahududuları ilave edip yavaş hareketlerle karıştırın. Dar dikdörtgen fırın kabına malzemeyi yayın. Su dolu fırın tepsisine kabı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra buzdolabında 5-6 saat bekletin. Ahududu ile süsleyerek servis yapın.
Beyaz çikolatalı puding
4 Kişilik
Malzemeler
500 ml süt
Yarım su bardağı krema
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı su
100 gr beyaz Çikolata
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
Mevsim meyveleri
Yapılışı
Sütü, kremayı, yumurta sarısını ve toz şekeri tencerede karıştırın. Kısık ateşte pişirin. Nişastayı ve suyu başka bir kapta karıştırın. Kaynamakta olan tatlıya ip gibi dökerek hızlı bir şekilde karıştırın. Kıvamı koyulaşınca limon suyunu ve çikolatayı ilave edip karıştırın. Kâselere aktarıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Üzerini dilediğiniz mevsim meyveleriyle süsleyin. Servis yapın.