Güncelleme Tarihi:
Servis: 6 kişilik
Malzemeler
• 100 ml. krema
• 4 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 3 çorba kaşığı toz şeker
• 200 gr. bitter çikolata
• 5 çorba kaşığı su
Üzeri için:
• Rendelenmiş çikolata
Yapılışı
Küçük parçalara ayrılmış çikolatayı suyla birlikte tencereye koyun. Kısık ateşte çikolata eriyene kadar pişirin. Çikolataya tereyağını ilave edip karıştırın. Yumurtaların sarısını mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın ve yavaş yavaş erimiş çikolata ile birleştirin. Kremayı ayrı bir kapta iyice çırpıp çikolatalı karışıma ekleyin. Cam bir kâsede, yumurtaların akını köpürünceye kadar çırpın. Kabartma tozu ve toz şekeri ekleyerek, kar haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Yumurtaların akı ile çikolatalı karışımı birleştirin. Servis kâselerine paylaştırın. Buzdolabında 2 saat bekletin ve üzerine çikolata rendeleyerek servis yapın.