Çikolata yemek için bir neden daha!

Güncelleme Tarihi:

Çikolata yemek için bir neden daha
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2013 12:14

Yapılan bir araştırmaya göre, çikolata kan basıncını düşürerek yüksek tansiyona iyi geliyor.

Haberin Devamı

Çikolatanın içinde bulunan bitkisel kökenli Flavonid, antioksidan özelliğiyle damarları genişletip kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor. Karin Ried ve ekibinin çikolata-sağlık ilişkisini inceleyen 13 ayrı araştırma projesini tek çatı altında topladığı çalışmada, saf kakao ile üretilmiş bitter çikolatanın en tatlı antioksidan olduğu ortaya konuyor.

Çikolata yemek için bir neden daha

İngiliz tıp dergisi BMC Medicine'de yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, tansiyon hastası olmayan deneklerde ise kan basıncı değişikliği yaratmadığı gözlendi.

Çikolata yemek için bir neden daha

Haberin Devamı

Ancak çikolata ile yüksek tansiyon tedavisinin hastalarda uzun vadede nasıl etki yapacağı henüz bilinmiyor. Zira fazla çikolata tüketimi, yüksek tansiyon hastaları için tehlike arz eden fazla kiloları da beraberinde getiriyor.

Bu yüzden tansiyon hastalarının kilolarına dikkat etmeleri gerekirken, son araştırma sonucuna göre diyet programına dâhil olmayan çikolatanın yüksek tansiyona iyi gelmesi, büyük bir ikilem yarattı.

BAKMADAN GEÇME!