Çikolata Şovuna Hazır mısınız?

Güncelleme Tarihi:

Çikolata Şovuna Hazır mısınız
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2002 00:00

Stresli zamanlarımızda ilk olarak sarıldığımız gıdaların başında geliyor "çikolata". Yemesi güzel de, yerken aldığımız kaloriler... Ama bu lezzetler karşısında kayıtsız kalmak da imkansız gibi. Tariflerimize bir göz atın yiyip yememe kararı size ait. Unutmadan kendini tutamayanlara bir de diyet önerimiz var.

Haberin Devamı

Çatlamış Pastalar

Malzemeler:
(12 parça için)

250 gr çikolata, 6 adet yumurtanın sarısı ve yumurtanın beyazı, 250 gr şeker, 3 çorba kaşığı su, 100 gr toz haline getirilmiş badem, 220 gr eritilmiş tereyağ, 3 çorba kaşığı konyak, 2 paket vanilya, 1 /2 tatlı kaşığı hazır maya, tuz ve şeker.

Hazırlanışı:

Büyük bir kase içinde 6 yumurtanın sarısını 250 gr şeker ve vanilya ile karışım beyazlayıncaya kadar çırpın. Çikolataları 3 çorba kaşığı su ile benmari usulü eritin. Önceki karışıma ilave edin. Karıştırın.. Çikolatalı karışıma toz bademi, konyağı ve hazır mayayı ekleyin. En son olarak tereyağını da katın. Homojen bir hamur oluşuncaya kadar karıştırın. Ayrı bir kapta 3 yumurtanın beyazını tuz ile karıştırıp iyice çırpın. Ve yavaşça çikolatalı karışıma yedirin. 9 cm çapındaki kalıplara paylaştırın ve 180 derecede 15 dakika fırınlayın. Soğuduğu zaman kalıplardan çıkarın ve üzerine şeker serpiştirip servis edin.

Çikolatalı Sorbe
(6 kişilik)

Malzemeler:

250 gr bitter çikolata, 180 gr şeker, 25 gr toz halinde acı kakao, 70 cl su.

Hazırlanışı:

Çikolatayı küçük parçalar halinde kırın. Bir tencere içinde 70 cl su ile kakao ve şekeri eritin. Kaynatın. Bu kakaolu şuruba çikolataları küçük parçalar halinde ekleyin. Karışım kısık ateşteyken çırpın. Ardından sürekli olarak karıştırmaya devam edin ki pürüssüz bir karışım oluşsun. Yeniden kaynatın ve soğumaya bırakın. Karışımı, servis yapacağınız kaseye dökün ve 15 ila 20 dakika buzdolabında tutun. Ardından servis zamanına kadar buzlukta muhafaza edin.

Çikolatalı Muş
(6 kişilik)

Malzemeler:

300 gr çikolata, 60 gr eritilmiş tereyağ, 75 gr şeker, 4 çorba kaşığı su, 3 adet yumurtanın sarısı ve 6 adet yumurta beyazı.

Hazırlanışı:

Çikolataları parçalara bölün. 4 çorba kaşığı su ile birlikte bir kaseye koyun ve mikrodalgada eritin. (Pişmemesine dikkat edin!) Çikolatayı spatula ile karıştırın. Tereyağını ve şekerin yarısını ekleyin. Soğumaya bırakın. Erimiş çikolataya 3 yumurta sarısını da ilave edin. Kalan şekeri de 6 yumurta beyazı ile birlikte iyice çırpın. 2 çorba kaşığı çırpılmış yumurta beyazını ayırıp çikolatalı karışıma ekleyin. Böylece karışım biraz daha yumuşar. Karışımı çırpın ve geri kalan çırpılmış yumurta beyazlarını da dikkatlice ilave edin. Minimum 3 saat buzdolabında bekletin Muşu olduğu gibi ya da krem şanti ve tarçın ile süsleyerek servis edin.

Çikolatalı Şarlot
(6 kişilik)

Malzemeler:

20 adet kedi dili bisküvi, 200 gr çikolata, 70 cl su, 40 cl sıvı krema, 2 yumurta sarısı, 40 gr şeker.

Şurup için: 75 gr şeker, 1 çorba kaşığı konyak, 10 cl su.

Hazırlanışı:

Suyu, şeker ve konyak ile ısıtın. Pişirmeyi kaynamaya başlar başlamaz durdurun ve soğumaya bırakın. Kedi dili bisküvilerini yavaşça soğumuş şuruba batırın. 14 cm çapında ve 8 cm yüksekliğindeki kalıpların içine etrafını saracak şekilde dikey olarak dizin. (Bisküvilerin bombeli yüzeyleri dışarı bakmalı) Yumurta sarılarını 40 gr şeker ile beyazlayıncaya kadar çırpın. Karışımı Benmari usulü ısıtın ki şeker iyice erisin. Ateşten aldıktan sonra soğuması için çırpmaya devam edin. Bekletin. Çukur bir kasede çikolataları mikrodalgada maksimum ısıda 45 saniye eritin. Kremayı çırparak kabartın ve üçte birini ılık çikolatayla karıştırın. Daha sonra spatula yardımıyla kalan şantiyi ve çırpılmış yumurta sarılarını da karışıma katın. Çikolatalı karışımı kalıbın yarısını dolduracak şekilde paylaştırın ve şuruba batırılmış kedi dili bisküvilerini bir sıra dizin. Geri kalan karışımı da ilave edin. Minimum 2 saat buzdolabında tutun. Servis zamanı çikolata parçaları ile süsleyin. Şarlot taze olarak 3 gün muhafaza edilebilir.

Çikolatalı Şanti
(6 kişilik)

Malzemeler:

225 gr bitter çikolata, 20 cl su ya da tercih ettiğiniz bir başka içecek (portakal suyu, çay, ıhlamur...)

Hazırlanışı:

Parçalara ayırdığınız çikolatayı 20 cl likit içinde ve kısık ateşte eritin. Elektrikli çırpıcı ile karışımın rengi açılıncaya kadar çırpın. Şanti kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Beklemeden servis yapın.

Acı Çikolatalı Topaklar
(Ortalama 40 topak için)

Malzemeler:

500 gr bitter çikolata, 50 el sıvı krema, 50 gr eritilmiş katı yağ.

Süsleme için: Pudra şeklinde kakao, rendelenmiş Hindistan cevizi, pasta süslemesi ya da gümüş kağıt.

Hazırlanışı:

Bir gece önceden bir tencerede kremayı kaynatın. Kırdığınız çikolataları bıçakla iri parçalar halinde doğrayın ve bir tabağa dizin. Hazırladığınız kaynamış kremayı çikolata parçalarının üzerine dökün. Karışım düz ve kaygan görünümlü olmalı. Eritilmiş yağı da ekledikten sonra elektrikli çırpıcı ile elastik ve parlak bir karışım elde edene kadar çırpın. Çukur bir kaseye dökün ve bütün gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün dondurma kaşığı yardımıyla küçük yuvarlak topaklar yapın ve tercihinize göre hindistan cevizi ve pasta süsleriyle ya da gümüş kağıda sararak süsleyin. Servis anına kadar ağzı kapalı bir kutuda ya da buzdolabının en alt rafında bekletin.

Sulu Çikolata
(4 fincan için)

Malzemeler:

200 gr bitter çikolata, 50 cl su, 50 gr pudra şekeri, bir çimdik tarçın.

Hazırlanışı:

Çikolatayı parçalara ayırın ve bir tencere içinde iki çorba kaşığı su ile kısık ateşte eritin. Tencereye yayılmaya başladığı anda tarçın ve pudra şekerini ekleyin. Karıştırmayı sürdürerek suyun kalan kısmını da katın. Çikolatanın yeterince yumuşak ve belli bir kalınlıkta kalmasına dikkat edin. Ne çok sulu ne de çok koyu kıvamda olmamalı. Bir bardak buzlu su ile servis edin.

İspanyol Çikolatası
(4 fincan için)

Malzemeler:

150 gr bitter çikolata, 1 çorba kaşığı pirinç unu, 2 paket vanilya, 50 el süt, 2 çorba kaşığı su.

Hazırlanışı:

Çikolatayı su ile birlikte tencereye koyun. Erimeye başladığı anda pirinç ununu, vanilya ve sütü ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişmeye bırakın. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Köpük kıvamında bir karışım oluşacaktır. Sıcak çikolata gibi fincanlara koyun ve hemen için. Bu içecek gerçek bir iştah kesicidir,


Tiramisu Helena
(4 kişilik)

Malzemeler:

750 gr keçi peyniri, 50 gr bitter çikolata, 2 yumurta sarısı, 12 adet kedi dili bisküvisi, 1 fincan sert kahve, 4 poşet vanilya, 2 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı:

Keçi peynirini 2 yumurta sarısı ve vanilya ile birlikte karışım homojen bir kıvama gelene kadar elektrikli çırpıcı ile karıştırın. Çikolatayı bıçak ile ince ince doğrayıp kıyın. Ardından bir spatula yardımıyla hazırladığınız kremaya karıştırın. Bisküvileri kahve ile ıslatıp servis edeceğiniz tabağın dibine 6 tanesini dizin. Keçi peynirli kremanın yarısını üzerine sürün. Kalan bisküvileri yeniden üzerine dizin ve kremanın diğer yarısı ile üzerini kapatın. Üzerine kakao serpiştirin ve servis yapmadan 2 saat taze bekletin.

Püf noktası

Tiramisu Güney italya'ya özgü bir tatlıdır. Özellikle de hamile kadınların tüketmesi önerilir. İçindeki malzemeler sadece kalorili değil aynı zamanda enerji vericidir. Yumurta sarısı, çikolata, kahve, süt, şeker...

Bitter Çikolatalı Küçük Tatlılar
(6 kişilik)

Malzemeler:

200 gr bitter çikolata, 200 gr tereyağ, 250 gr toz şeker, 3 çorba kaşığı un, 4 yumurta

Hazırlanışı:

Küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı Benmari usulü eritin. Erimeye başlayınca spatula ile karıştırın. Yumurtalarla şekeri karışım beyazlayıncaya kadar çırpın. Eleyerek unu ekleyin. Ardından eritilmiş çikolatayı katın. Biraz karıştırıp yağı ekleyin. Karışımı 6 adet alüminyum kalıba bölüştürün. Servis yapmadan 30 dakika önce fırını 180 derecede ısıtın. 15 dakika sonra hazırladığınız kalıpları fırına verin ve 15 dakika pişirin. Kalıplarından çıkarıp beklemeden servis yapın.

Püf noktası

Çikolatalı tatlınızı saatler öncesinden de hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Fırına vermeden 30 dakika önce buzdolabından çıkarmanız yeterli.

Küçük Prens Pastası
(6 ila 8 kişilik)

Malzemeler:

15 adet kedi dili bisküvisi, 125 gr taze badem, 10 cl frambuaz likörü, 170 gr pudra şekeri, 170 gr eritilmiş tereyağı, 2 yumurta sarısı, 1 /4 litre süt, 2 baş vanilya, 1 çorba kaşığı un

Sos için:
400 gr bitter çikolata, 50 gr şeker, 1 fındık büyüklüğünde tereyağı,

Hazırlanışı:

Kabukları soyulmuş bademleri mikserden geçirerek ufalayın. Ayrı bir kapta yağ, şeker ve bademleri karıştırın. Dinlenmeye bırakın.

Kremanın hazırlanması: Vanilya çubuklarım sütle birlikte kaynatın. 15 dakika demlenmeye bırakın. Vanilya tanelerini alıp atın.
Yumurta sarılarını unla çırpın ve karıştırmayı sürdürerek üzerine vanilya ile kaynattığınız sütü dökün. Kısık ateşte karışım kıvam kazanıncaya kadar karıştırmaya devam edin ama kaynatmayın. Soğumaya bırakın. Karışıma dikkatlice hazırladığınız yağ ve badem karışımını ekleyin.Yeni karışımı minimum 15 dakika çırpın. Bisküvileri likör ile ıslatın ve büyük bir kalıbın dibine ve kenarlarına yerleştim. Kremayı ıslatılmış bisküvileri kaplayacak şekilde dokun. Kalıbın üzerini kapatın ve 24 saat soğukta bekletin.

Sos: Çikolatayı fındık büyüklüğündeki yağ ve şekerle birlikte Benmari usulü ya da mikrodalga fırında eritin. Karışım iyice homojen bir hal alıncaya ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kalıptan çıkardığınız pastanın üzerine dökün.

Püf noktası

Soyulmuş ve kurutulmuş badem de kullanabilirsiniz ancak tadı aynı olmayacaktır.

Cappucino'lu Krema
(8 kişilik)

Malzemeler:

1 /4 litre süt, 2 çorba kaşığı filtre kahve, 260 gr çikoata, 2 yumurta, 1 çorba kaşığı portakal suyu, 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Süt ve filtre kahveyi karıştırıp bir tencerede kısık ateşte kaynatın. Çikolatayı küçük parçalara bölün ve sütkahve karışımı içinde eritin. Karışım homojen bir hal alıncaya kadar karıştırın. Tarçın, portakal suyu ve yumurtaları ekleyip yeniden karıştırın. Karışımı fincanlara ya da kuplara bölüştürün ve oda sıcaklığında 8 saat soğumaya bırakın. Üzerini minik çikolatalar ya da kahve taneleri ile süsleyin.

Püf noktası

Tatlıdan önce servis etmenizi tavsiye ederiz. Ancak, şeker ilave etmeyin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!