Güncelleme Tarihi:
(6-8 Kişilik) Malzemeler:
Hamuru için
1 + 1/4 su bardağı un
1/3 su bardağı pudra şeker
1 tutam tuz 150 gr tereyağı,
soğuk ve küp doğranmış 2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı soğuk su
Dolgu için
Yarım litre süt
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı toz şeker
160 gr sütlü çikolata
1 /4 su bardağı süt,
ekstra 1 paket toz krem şanti
50 ml hazır karamel sos
Üzeri için
İri çekilmiş yer fıstığı veya fındık
Yapılışı
Un, pudra şeker, tuz ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Teker teker yumurta sarıları ve suyu ekleyip toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında bekletin. Hamuru unlanmış tezgâhta açıp yağlanmış minik tart kalıplarına paylaştırın. 175 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dolgusu için, un, şeker ve sütü orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin. Kısık ateşe alıp küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Toz krem şantiyi, karamel sos ve sütle katılaşıncaya kadar çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyerek iyice karıştırın. Sıkma torbasına doldurun ve 30 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra tartların içine sıkın, iri çekilmiş yer fıstığı veya fındık ile süsleyerek servis yapın.