Güncelleme Tarihi:
ERZURUM'da düzenlenen 'Şiddetin sosyal dinamiklerinin anlaşılması ve önleyici stratejilerinin geliştirilmesi' konulu uluslararası sempozyumda İstanbul Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Arzu Fırlarer, cep telefonlarının şiddeti artırdığını söyledi.
Atatürk Üniversitesi merkezi amfilerinde düzenlenensempozyumda 'Cep telefonu ve şiddet' konusu tartışıldı. Sempozyuma katılan,İstanbul Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Arzu Fırlarer, cep telefonunun gençlerin sosyal yaşamları üzerine etikileri olduğunu söyledi.Cep telefonları ve kablosuz iletişim araçlarının insan beynini etkilediğini bu nedenle çeşitli rahatsızlıklara neden olduğunu, şiddeti artırdığını anımsatan Arzu Fırlarer, şöyle dedi:
"Eskiden büyük annelerimiz, yastık altına para saklardı. Şimdi ise gençler cep telefonlarını saklıyor. Bu nedenle dikkat eksiklikleri, agresiflik, sinirlilik hali, konsantrasyon gibi birçok nörolojik bozukluk meydana geliyor. Bu da gençlerde şiddeti artıran bir olgu olmasına sebep oluyor. Günlük hayatta kulandığımız tüm elektirikli cihazlar bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fön makinesi, traş makinesi gibi eşyalar düşük frekanslı. Daha yukarıya çıktığımızda cep telfonları ve kablosuz iletişim araçlarının yer aldığını görüyoruz. İnsanlarevdeki kablolu telefonu kapattı, GSM operatörlerinde kampanya olduğu için cep telefonu kullanmaya başladı. Cep telefonunu çok kullananlar öğrenme, dikkat toplama zorluklarıyla karşılaşıp, sinirli oluyor. Tuvalete bile cep telefonuyla gidiliyor. Hayataımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş. Ayrıca diz üstü bilgisayayarlar diz üstünde kullanılmaması gereken sistemlerdir. Mutlaka bir masanın ya da bir yastığını üzerine konularak kullanılmalıdır. Aksi halde dizlerde çeşiti rahasızlıklara neden oluyor."