Güncelleme Tarihi:
Buğday kepeği gibi lifli besinler, C, E, A vitaminleri içeren yeşil ve kırmızı sebzeler ve turunçgillerin, vücuttaki zararlı maddeleri azaltıcı etkisi bulunduğunu belirten Konya Sağlık Müdürü Eşref Okunakol, "Yüksek oranda kalsiyum bulunan süt ve süt ürünleri, sağlıklı besin gruplarındandır. Bunlara ek olarak zeytinyağı ve balık, kansere karşı koruyucu asit içerirler" diye konuştu.
Türk toplumunda yaygın olarak bolca tüketilen çayın da kanser yapıcı özelliğe sahip bir madde içerdiğini vurgulayan Okunakol, "Çay içinde bulunan ve mide ile yemek borusunda kansere neden olabilecek tanen maddesinin zararlı etkisi de, çaya karıştırılacak süt ve limonla önlenebilir" dedi.
Okunakol, bütün bunların yanı sıra sigara ve alkol kullanımı ile genetik faktörlerin, kanser hastalığının nedenleri arasında bulunduğunu söyledi.