Çay Çeşitleri
"."
Assam: 1830'larda Hindistan'ın kuzeydoğu vilayetlerinden Assam'da İskoçyalı Robert Bruce tarafından keşfedildi. Koyu renkli, güçlü ve kokulu bir çeşit.
Seylan: Küçük kalite farklılıkları ile Sri Lanka'dan gelen her çay bu cinstendir. Ne kadar yüksekte yetiştirilirse o kadar kalitelidir. Hoş kokulu ve aromalıdır.
Darjeeling: Dünyanın en kaliteli çaylarından biridir. Nepal yakınlarındaki dağların doruklarında yetişir. Çayların şampanyası da denilen Darjeeling'in tadı misket ya da frenküzümüne benzetilir.
Earl Grey: Darjeeling, Assam, Seylan siyah çaylarından birisi ile bergamot yağının özel uyumunu yansıtır.
Formosa Oolong: Aroması şeftaliyi andıran Tayvan mahsülü
Gunpowder: Toplandıktan sonra yapraklarının sıkıca sarıldığı yeşil Çin çayı. Tat ve aroması ince ve kırılgandır.
Jasmine: Yasemin çiçekleri eklenmiş yeşil ya da siyah çay karışımı.
Lapsang Souchong: İsli, kuvvetli ve duman rengindedir, zengin bir aroması vardır.