GeriBeslenme Önerileri Bursa’nın enfes Sakızlı Kebabı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bursa’nın enfes Sakızlı Kebabı

Bursa’nın enfes Sakızlı Kebabı

"Bursa İskender’i bilmeyenimiz yoktur kuşkusuz... Bu takdire şayan mutfaklı şehrin, bir de enfes Sakızlı Kebabını tavsiye ediyorum..."

Bursa’nın enfes Sakızlı Kebabı

Malzemeler
:

1 kg kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 parça damla sakızı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

Püre için:
5 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Soğan yarım daire şeklinde doğranır. Tencereye et konur, orta ateşte rengi dönene kadar pişirilir. Sonra soğan ve tereyağı eklenir. Kapaklı olarak yarım saat kadar pişirilir. Bu arada başka bir kapta dövülmüş sakız, un, baharatlar ve su karıştırılır, etin üzerine eklenir. Patates kabuklu haşlanır ve sıcakken soyulur. Daha sonra ezilir. Üzerine tereyağı, tuz ve süt eklenerek karıştırılır. Kısa süreliğine kısık ateşe konur ve çevrilir. Servis tabağına ortası boş kalacak şekilde püre konur. Ortasına hazırlanan sakızlı et bırakılır ve servise sunulur.


Kadın Kanalları Editörü: Burcunur Yılmaz

False