Güncelleme Tarihi:
Bulyonlu Mantar Sote
Malzemeler:
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kırmızı biber
3 adet tane karabiber
Et Bulyon
8 adet arpacık soğan
500 gr mantar (taze)
1 çay kaşığı kekik
Yapılışı:
2 yemek kaşığı margarin ile kırmızı biberi doğrayıp biraz soteleyin. Salçayı ilave edin. Arpacık soğanı, mantarları, baharat ve tuzunu ilave edin. En son Et Bulyon ‘u da ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Mantarlar yumuşayana kadar kaynatıp ocağı kapatabilirsiniz. (Su ilave etmeyin, çünkü mantarlar çok su bırakıyor). Yanında ister pilav ister patates püresi ikram edebilirsiniz.
Yemek Kanalları Editörü: Duygu ÇELİKKOL