Güncelleme Tarihi:
Bugün sizler için hazırladığımız iftar menüsü;
Mantar çorbası
Saksı kebabı
Yağ mantısı
Vişneli ekmek tatlısı
Bugün ne pişireceğinizi, en sevdiğiniz ya da "bana özel" dediğiniz yemek tariflerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz? Yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.
Mantar çorbası için malzemeler:
15 adet taze mantar, 2 çorba kaşığı un, 2 sıvıyağ yada margarin, 4 su bardağı sıcak su, 1 adet orta boy soğan, Tuz, isteğe göre 1 tutam dereotu.
Saksı kebabı için malzemeler:
3 adet Patlıcan (bostan), 1 adet Soğan, 500 gr. Kuzu eti (kuşbaşı), 3 çorba kaşığıMargarin, 2 adet Domates, 1 su bardağı Bezelye, Tuz, Karabiber, Kekik, 3 adet Biber (sivri), 1 çorba kaşığı, Domates salçası, Kızartmak için sıvı yağ
Yağ mantısı için malzemeler:
3 su bardağı un (350 g), 1 su bardağı ılık su (200 g), 1 adet yumurta, 1/2 tatlı kaşığı tuz (4 g), 42 g yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya (20 g) İç Malzemesi: 250 g kıyma, 1/2 tatlı kaşığı tuz (4 g), 1 adet kıyılmış, soğan, 1/7 tatlı kaşığı karabiber (2 g) Kızartmak için: 2 su bardağı sıvı yağ (350 g) Sosu için: 1/2 tatlı kaşığı tuz (4 g), 1/2 su bardağı su (100g), 2 yemek kaşığı zeytinyağı (6 g), 2 yemek kaşığ salça (60g), 1/2 tatlı kaşığı karabiber (2 g) Üst Malzemesi: 2.5 su bardağı yoğurt (300 g), 1 diş ezilmiş sarımsak.
Vişneli ekmek tatlısı için malzemeler:
1 adet bayat ekmek, 1 su bardağı süt, yarım kg. vişne, yarım paket krem şanti Şurubu için: 2 su bardağı şeker, 2 su bardağı su