Güncelleme Tarihi:
Sağlıklı hücreler için antioksidanlar
Antioksidanlar serbest radikallerin hücrelere yapılan zarar görmesini önlemek veya yavaşlatmak işlevini taşır. Antioksidanlar kırışıklık oluşumunu ve ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltır. Çilek, domates, kayısı, pancar, kabak, ıspanak, mandalina, biber, fasulye gibi gıdalar ve özellikle renkli meyve ve sebzeler doğal antioksidanlar içerir.
Yeşil çay için
Yeşil çay doğanın bize sunduğu en faydalı ürünlerinden biridir. İltihabı ve DNA hasarını durdurmak için iyi bir yardımcıdır.
Her gün düzenli olarak 8-12 bardak su içmeye başlarsanız, birkaç ay içerisinde cildinizin iyi yöndeki değişimini fark edebilirsiniz. Cildinizdeki ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümü azalarak; daha nemli bir cilde sahip olabilirsiniz. Bol su tüketimi hücrelerin beslenmesini ve toksinlerin vücudunuzdan atılmasını sağlar.
Cilt onarımı için A vitamini kullanın…
Kuru, pul pul bir deriye sahip olmak istemiyorsanız, portakal, havuç gibi meyveleri sadece yiyerek değil; cildinize de sürerek kırışıklık ve yaşlanma belirtilerini geciktirebilirsiniz. Ayrıca yeşil yapraklı sebzeler, yumurta ve düşük yağlı sütler de A vitamini içerir.
Güneşin hasarını engellemek için E vitamininden yardım alın.
E vitamini cildinize güneşin verdiği hasarı engelleme konusunda önemli bir yardımcıdır; aynı zamanda bağışıklığınızı güçlendirir. E vitamini küçük miktarlarda bitkisel yağlar, fındık, tohumlar, zeytin, ıspanak, kuşkonmaz, zeytin ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.
Cildiniz için esansiyel yağ asitleri içeren besinleri tüketin.
Omega-3 ve omega-6 gibi esansiyel yağ asitleri cildinizi nemlendirerek leke oluşumunu engeller ve cildin doğal yağ bariyerini üretmesine yardımcı olur. Cildinizin daha pürüzsüz ve genç görünmesini sağlar. Somon, sardalye, uskumru, zeytin, kanola yağları, ceviz esansiyel yağ asitleri kaynağıdır.