GeriBeslenme Önerileri Bu kafede isteyen devrim mönüsü yiyor, isteyen hobbit mönüsü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu kafede isteyen devrim mönüsü yiyor, isteyen hobbit mönüsü

"Eski bir Rum evinde hizmet veren Masal Evi kafe-restoran, Kadıköy barlar sokağının gediklilerinden. Beş yıldır açık olan Masal Evi'nin mönüsünde, on gün önce yeni bir uygulama başladı."

Sıradışı Mönüler Sayı 1 ismini taşıyan yemek listesinde Hobbit, Devrim, Buradan Uzaklara, Kobra, Yalnızım, Arıza gibi ilginç isimlerde mönüler yer alıyor. Bunlardan birini sipariş ettiğinizde, mönünün şarkısı çalınıyor, mekandan ayrılırken de kitabı, sigarası, ya da çizgi romanı veriliyor.

Masal Evi, Kadıköy Bahariye Caddesi, Kadife Sokak, 33 numaradaki binasında, beş yıldır kafe-restoran olarak hizmet veriyor. Burayı bilenler bilir, Masal Evi, ahşap merdivenleri, duvarları, rahat koltukları, sobası, şöminesiyle sıcak bir mekandır. Zengin içki mönüsünün bulunduğu üç katlı mekanda, sık sık konserler de düzenlenir.

Müdavimi bol olan Masal Evi'nde şimdi ilginç bir uygulama başladı: Sıradışı Mönüler. Bu minik cep kitapçığında, her mönüye bir sayfa ayrılmış. Değişik, çekici isimlerde pek çok seçenek var. Bu kitapçıktan bir seçim yapıp siparişinizi verdiğinizde, mekanda dinlenilecek şarkıyı da seçmiş oluyorsunuz. Her mönünün kendine özgü bir konsepti, bu konsepte uygun şarkıları var. Yalnız şarkıyla bitmiyor iş; her birinin kitabı, çizgi romanı, sigarası bile var. Siparişinizi verdiğinizde bunları da satın almış oluyorsunuz. Konseptli mönülerin içkisi, yanında verilen salata, sandviç, patates kızartması gibi atıştırmalıkları da konsepte uygun. Mesela, Devrim mönüsünün şarkısı Şili'de Pinochet darbesinden sonra öldürülen müzisyen Victor Jara'nın Hasta Siempre adlı şarkısı. Çok Yalnızım mönüsününkiyse, tam efkar dağıtmaya yönelik: Bir paket Camel sigarası, üç duble rakı ve beyaz peynir...

Bu uygulama, FRP (Fantasy Role Playing) tutkunlarının dikkatini çekmiş. Haftasonları FRP grupları buraya gelip oyun oynuyorlar. Sıradışı Mönüler uygulaması, çizgi romanlar, sinema ve FRP ile ilgilenen herkesin daha da hoşuna gidecek. Çünkü, Masal Evi'nin anlaşmalı olduğu yayınevlerinin bazı kitapları bulunuyor mönüde ve siz yalnızca kitabı alabileceğiniz bir fiyata, akşam yemeğinizi de yemiş oluyorsunuz.

Saat 17.00'den sonra hareketlenen mekanda çalınan müzik, müşterilerin seçimleri doğrultusunda şekilleniyor. Siparişiniz servis edildikten sonra, iki dakika içinde şarkınızın çalınacağı garanti ediliyor. Şarkılar, sipariş sırasına göre birbirini izliyor.

Sıradışı Mönüler'in fikir babası mekanın sahibi Kaan Çaylanlı. Kaan Bey, Sarıdışı Mönüler Sayı 1'in devamının geleceğini söylüyor. Yeni kitaplar, çizgi romanlar ve şarkıların yanında, Sayı 2'de, sinema, tiyatro bileti veren yepyeni mönüler olacak.

Masal Evi: 0216 418 27 53

HANGİ MÖNÜDE NE VAR, KAÇA (milyon TL)

Hobbit (23)

Birahi, duble patates kızartması, JRR Tolkien Hobbit kitabı

Meksikalı (7,5)

Corona, karışık peynirli kanepe, Cancion Del Mariachi şarkısı

Yalnızım (14)

Birahi, bir paket Winston, çerez

Şehir Köpeği (16,5)

Birahi, tamuli pane, çerez, Şehir Köpeği çizgi roman dergisi

Kan Kokusu (10)

Bloody Mary, yeşil zeytin, Mavi Sakal Kan Kokusu şarkısı

Cehennem Meleği (23)

Birahi, kırmızı et, Steppenwolf'dan, Born To Be Wild, Pusherman, Wild Horses şarkıları, R. S. Barger'ın Cehennem Meleği kitabı

Corleone (21)

Zeytinli ekmek, soslu zeytinyağı, 70 cl fıçı şarap, Ennio Morricone The Godfather şarkısı

Masal Evi (49,250)

75 cl Öküzgözü, herhangi iki et yemeği, salata, meyve tabağı, Jan Garbarek, Miles Davis, Bob Seiger'den birer şarkı

Kitap-sız (37)

75 cl Sarafin, mantarlı tavuk sote, beş kitap

False