Güncelleme Tarihi:
Diyetinizdeki en önemli öğün kuşkusuz sabah kahvaltınızdır. Güçlü bir bağışıklık sistemi için besleyici bir kahvaltı yapmayı unutmayın. Sabah kahvaltısı olarak 1 adet haşlanmış yumurta, 5 adet zeytin, ufak bir parça peynir ile mevsimine göre domates, biber salatalık, havuç, turp, gibi dilimlenmiş sebzeler ile yine mevsimine göre bol yeşillik tüketebilirsiniz. Bunlara ek olarak mevsimine göre elma, portakal, çilek gibi meyveler de kahvaltı için idealdir. Haftanın birkaç günü ise yulaf ile hazırlayacağınız kahvaltılar yararlı olacaktır. Yulaf, kuru meyveler ve kuruyemişler ile hazırlayacağınız probiyotik yoğurtlu bir müsli bağırsak floranızı düzenleyerek bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.
Öğle yemeklerinde protein almayı ihmal etmeyin
Öğle yemeğinde ise protein ihtiyacınızı karşılayacak bir besin tüketmelisiniz. Uzmanlar tabağınızın 1/3'ünün sebze-meyve, 1/3'ünün protein 1/3'ünün ise sağlıklı yağlardan oluşmasını öneriyor. Özellikle mevsim balıklarını tüketmek Omega-3 yağ asitleri ise bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Ayrıca sağlıklı yağlar tüketmenin bağışıklık sistemini güçlendirdiği de kanıtlanmış bir gerçek olduğundan uzmanlar yemeklerle birlikte avokado, zeytinyağı, hindistan cevizi gibi ürünleri de bolca tüketmenizi öneriyor. Izgara balık, tavuk veya et ile bol miktarda koyu yapraklı yeşilliklerden oluşan bir öğle yemeği hem protein hem de besin değeri açısından oldukça verimli olacaktır.
Kahvaltınız ile birlikte ıhlamur, yeşilçay, adaçayı, zencefil çayı gibi şifalı bitki çayları tüketmek bağışıklık sisteminize destek olacaktır.
Sıra ara öğüne geldiğinde ise ceviz, badem, fındık gibi çiğ yağlı tohumlar ile kuru meyve karışımından bir avuç kadar tüketebilirsiniz. Bunun yerine tercihinizi yoğurttan yana kullanmak isterseniz de 1 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu kattığınız bir kase probiyotik yoğurdu güvenle yiyebilirsiniz.
Kaynak: Nasıl Kolay