Güncelleme Tarihi:
YORGUNLUK
Vücudunuz için gerekli olan enerjiyi üretirken su kullanması gerekir. Birey yeterli suyu vücuda almadığında ihtiyaç duyulan enerji üretilemez ve yorgunluk hissi gelişir.
BAÅž AÄžRILARI
Yapılan çalışmalarda sebebi bilinmeyen ağrılarının çoğu nedeni genel olarak susuzluktan kaynaklandığı görülmüştür.
KOYU Ä°DRAR RENGÄ°
Yeterli miktarda su içip içmediğinizi idrar renginize bakarak anlayabilirsiniz. Olması gereken idrar rengi şeffaf ve çok açık sarı olmalıdır. Kehribar rengi idrar susuzluk, daha koyu veya çaya benzer renkte idrar ise aşırı derece susuzluğun belirtisidir.
SÄ°NDÄ°RÄ°M SÄ°STEMÄ° RAHATSIZLIKLARI
Midede sindirim başlayabilmesi için suya ihtiyaç vardır. Hazımsızlık, gaz ve reflü şikayetlerini azaltmak için tükettiğiniz su miktarına dikkat edin.
Â
KABIZLIK
Sık sık kabızlık yaşayan ya da genel tuvalet alışkanlığı kabızlık şeklinde olan kişilerin genellikle farkında olmadıkları durum az su içmeleri veya vücuttan su atıcı içecek ve besinleri gereğinden fazla tüketmeleridir. Su, kalın bağırsaktan emilir ve susuz kalan vücut ilk olarak kalın bağırsaktaki suyu tamamen emecektir.
HIZLI YAÅžLANMA
Yeterli su içilmediğinde cilt hücrelerine giden su azalır. Bu nedenle kırışıklıklar daha belirgin hale gelir. Cilt, ağız ve dudak kuruluğu gelişir. Cildi nemlendirmek için bakım kremlerinin yanında bol su içmek de önemlidir.
YERSİZ AÇLIKLAR
Araştırmalarca ispatlanmıştır ki yeterli su içilmediği durumlarda insanlar susuzluk hissi ile açlık hissini birbirine karıştırabilir. Bu nedenle de yersiz açlıklar hissedilir. Bu sebeple kilo artışı da görülür.
Â
YÃœKSEK TANSÄ°YONÂ
Tansiyon vücutta bulunan tuz miktarının fazla olmasından gelişir. Fazla tuzun dengelenebilmesi için ise su gereklidir.
Eklem Ağrıları
Eklem sıvılarının büyük oranı sudur. Düzenli olarak su içmek eklem sıvısının akışkanlığını korur. Susuz kalmış vücutta ise hareket ederken eklem yerlerinde zorlanma ve ağrı olabilir.
AÄžIZ KOKUSU
Yetersiz su tüketimi ağız içindeki tükürük salgısını azaltır. Bu nedenle ağız temizliği iyi sağlanamaz ve ağız kuruluğu gelişir. Bu durum da ağız kokusuna neden olur.